Moje první hra od společnosti Dino je vhodná už pro nejmenší děti. Nádherné obrázky krtečka se dětem líbí, a hra je moc baví. Recenze

11.05.2023 15:17

 

 

Moc ráda hraju deskové hry. Ráda jsem je hrála se svými dětmi, ráda je hraju i s vnoučaty. Deskové hry jsou fajn na procvičení různých dovedností, pocvičí paměť, logiku, a naučí děti spolupracovat, přemýšlet, ale třeba i prohrávat. Jsou prostě fajn pro rozvoj dětí, a u hry je vždycky i legrace.

Trošku mě mrzelo, že je málo deskových her pro ty nejmenší děti. Vlastně jsem vždycky s nejmenšími dětmi hrála pexeso, a jinak nic moc her nebylo.

Teď jsem objevila super deskovku s názvem Moje první hra od společnosti Dino Toys – je na ní super, že je určena už pro hodně malé děti.

Je to nádherně zpracovaná hra pro nejmenší hráče s motivem Krtečka a jeho kamarádů.

Obrázky jsou nádherné, a vnukovi se moc líbí. Ruku na srdce – líbí se i mě, jako dospělému. Je to úplně radost hrát – při hře sledujete roztomilé obrázky Krtečka, myšky, zajíčka a ježka a máte radost nejen ze hry, ale i ze samotných obrázků. Při téhle hře je prostě všem fajn.

Hra má úplně jednoduchá pravidla – to proto, aby je pochopily i malé děti.

Na hře je psáno, že je pro hráče od 3 let, ale v pohodě ji hraji s 2,5 letým vnukem, a ohromně ho to baví. A všemu rozumí.

Hra je určena pro 2 – 3 hráče, a jedno kolo trvá kolem 15 minut. Je to tak akorát doba pro hru pro malé děti. Těch 15 minut v pohodě zvládá vnuk udržet pozornost. Kdyby se hrálo déle, už by byl asi trochu problém.

Hra se skládá z herního plánu, 15 pevných kartiček s úkoly, kostky s barevnými puntíky a figurky krtka.

Krtkovi se na louce rozutekli kamarádi, a děti mu pomáhají je najít. Při hraní si děti procvičí poznávání barev, napodobování zvuků zvířat, předvádí jednoduché pohyby a další.

Cílem hry je získat sadu kartiček s Krtečkovými kamarády – myškou, zajíčkem nebo ježkem. Přitom hráč plní tři různé typy úkolů.

Krteček se postaví na začátku hry na žluté políčko se sluníčkem. Pak nejmladší hráč hodí kostkou. Najde si kartičky v barvě, která mu padla na kostce, a jednu si vezme. Figurku krtečka postaví na její místo, podívá se na obrázek na líci karty a splní úkol. Úkoly se liší podle zvířátek nakreslených na kartičce.¨

Myška má za úkol napodobovat zvuky zvířat, se zajícem se cvičí, ježek baví společnou aktivitou.

Po splnění úkolu si hráč položí kartičku před sebe a pokračuje se ve hře. Pokud hodí na kostce žlutou barvu, figurku Krtka postaví na sluníčko a jedno kolo nehraje.

V pravidlech jsou krásně popsané úkoly i s obrázky zvířátek.

Je vždycky dobře při hře sledovat i náladu dětí, a brát v úvahu, co které z nich dokáže.

Jinak hrají tříleté děti, jinak pětileté.

Vždycky je třeba myslet na to, že hra musí děti motivovat a bavit. Proto je možné si u těch nejmenších hráčů pravidla trošku poupravit, aby vyhovovala hlavně dětem. Já jsem využila u vnuka možnost upravit si pravidla tak, že sbírá tři libovolné kartičky. Někdy zase má náladu, že chce plnit jen „ježečkové úkoly“ – ani v tom není při hře problém. Přeci jen je malý, a chci, aby se při hraní bavil.

Moje první hra je super zábava na chvíle, kdy venku není moc hezky, a děti se nudí. Je fajn i na chvíle, kdy vidíte, že děti si zrovna nechtějí moc hrát samy, a chtějí nějakou společnou aktivitu s dalším sourozencem, nebo s dospělým.

Jak už jsem zmínila, obrázky jsou nádherné, krásně barevné, takže se dětem líbí. Pravidla jsou jednoduchá, pro děti pochopitelná.

Obrázkové kartičky jsou pevné, takže ani neobratné dětské ručičky je neohnou.

Figurka krtečka je nádherná, originální.

Originální je vlastně celá tahle hra. Protože děti u ní nejen hází kostkou a přemýšlí, ale mají možnost se i protáhnout, tak se při hře nenudí, naopak se celou dobu baví.

Je to hra roztomilá, přívětivá a veselá. Často se u ní při plnění úkolů smějeme a bavíme. Je to velmi povedená hra pro nejmenší hráče už od tří let.

Pokud si chcete hru prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Moje první hra

 

Rozměr herního plánu:290 x 290

Hráčů do:3

Licence:Krteček

Copyright:Zdeněk Miler

Hráčů od:2

Věk od:3+ let

Délka hry:15 min

Váha:0.785 kg

Rozměry balení:297 x 297 x 73 mm

 

Celý sortiment společnosti Dino najdete po kliknutí zde: eshop  Mojedino.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: