Krásné smaltované misky vyráběné technologií ve světě ojedinělou - to jsou misky Countryside a Heaven

31.05.2017 11:30

Dnes bych Vám chtěla představit misku. Možná si říkáte, co je na misce zvláštního.  Tahle miska je totiž opravdu speciální, a pokud máte rádi kousky nádobí, které jsou něčím jedinečné, tak to tahle miska opravdu je. Je totiž vyráběná jen u nás v Čechách, a každá miska je originál, každá je vyráběna ručně, jednotlivé druhy smaltu nejsou nanášeny na strojní lince, ale rukama zkušených pracovnic. Misky jsou  dekorovány speciální technikou nanášení smaltu- takzvaným fládrováním. Každá miska je tedy originál a každá je jedinečná. Nikde jinde na světě se tato technika nanášení smaltu nepoužívá. A co je to Fládrování? To jsem se dozvěděla přímo na stránkách Belis.eu.

Fládrování je skoro zapomenutá technologie, která však pro svou jedinečnost nemohla být definitivně pohřbena. Tým pracovníků firmy BELIS se jí rozhodl znovu oživit a nabídnout zákazníkům, kteří hledají originalitu, vymykající se zažitým stereotypům, v sortimentu smaltovaného nádobí. Tuto techniku používá firma BELIS jako jediná na světě a žádný jiný výrobce smaltovaného nádobí jí ve svém sortimentu nenabízí. Jedná se o jedinečnou technologii, kdy každý kus nádobí je unikátem. Jednotlivé pruhy smaltu jsou totiž ručně nanášeny s náležitou pílí a pečlivostí našimi zkušenými pracovnicemi. Každý fládrovaný hrnec, rendlík či miska má tedy vlastní „otisk prstu - duši“, protože šířka pruhů, jejich ostrost či jednotlivé linky ve fládru se díky technologii ručního nanášení mohou mírně lišit.“

Jste zvědaví, jako jsem byla já? Tyhle misky moc hezky vypadají, jsou moc hezké svým provedením i designem, budou se dobře vyjímat i jako dekorace. Dají se použít samozřejmě jako klasická miska, na servírování, ale na rozdíl od běžných misek i na zapékání. Já jsem z nich naprosto nadšená. V létě moc ráda dělám různé druhy salátů – teplé i studené. Například ovocný salát, nebo třeba i jen nakrájené kousky melounu podávané v téhle misce jsou krásně vychlazené a chlad si udrží déle než třeba v misce plastové. No, a když máte salát, který chcete podávat teplý ( třeba těstovinový salát s tuňákem), prostě si ho v troubě ohřejete. Nebo si připravíte jakýkoliv zapečený pokrm, který Vám chutná. Misky se budou vyrábět v různých velikostech, vybere si tedy opravdu každý. Skvělá je u těchto misek i údržba – tenhle smalt jde velmi dobře omýt, často stačí jen vypláchnout, špína po smaltovaném povrchu krásně steče pryč, máte-li tedy v miskách třeba ovoce, vypláchnete a jsou připraveny k dalšímu použití. Já jsem pro Vás testovala misky Countryside a menší Heaven a jsem nadmíru spokojená. Jakmile budou v prodeji, určitě si dokoupím ještě nějaké další.

 

Misky budou vyráběny a prodávány od července 2017. Firma Belis vyrábí úžasné druhy smaltovaného nádobí. Tentokrát nás překvapili miskami, které jsou opravdu unikátní, ve světě jedinečné, a myslím, že budou ozdobou každé kuchyně.

Pokud nechcete na tyhle úžasné misky čekat, určitě si vyberete z nabídky smaltovaných zapékacích a servírovacích misek -stačí kliknout zde: smaltované misky k zapékání a servírování

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: