Jahodové řezy MROŽ

02.06.2017 13:28
  1. Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, potom mouku s pr.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Piškot nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a upečeme. Přibližně 30 min. při teplotě 180 stupňů.

  2. Upečený piškot necháme vychladnou a mezitím si přichystáme náplň.

  3. Jahody omyjeme, očistíme, rozmačkáme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky a pořádně rozmícháme a povaříme, aby nám směs zhoustla. Potom necháme směs vychladnout.

  4. Změklé máslo ušleháme s ml.cukrem a po menších částech přidáváme jahodovou směs a vše pořádně vyšleháme. Hotovou náplní natřeme na piškot a nakonec polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Tyto řezy se jmenují MROŽ, protože chutnají stejně jako jahodová zmrzlina mrož. Milovníci této zmrzliny si příjdou na své.

Je to naprostá bomba, vyzkoušejte.

zdrooj:  https://www.toprecepty.cz/recept/27306-jahodove-rezy-mroz/ 

 

5 vajíček
 
200 g jemného cukru krystalu
 
200 g polohrubé mouky
 
2 lžíce horké vody
 
1 prášek do pečiva
 
1 dcl oleje
 
 
 
Náplň:
 
750 g jahod(čerstvé nebo mražené)
 
2 jahodové pudinky v prášku
 
200 g cukru moučka
 
200 g másla
 
 
 
Čokoládová poleva:
 
100 g čokoládové polevy (nebo mléčné čokolády)
 
kousek másla
 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: