"Homerovy" koblížky

01.05.2016 18:01
 
3 hrnky hladká mouka  | 250 ml mléko (polotučné nejlépe)  | 2 ks vejce  | 1 kostka (42 g) droždí  | špetka sůl  | 100 g cukr krupice  | 50 g máslo  | asi 60 ml olej na smažení
 
 

Postup přípravy receptu Houmerovy koblížky :

z droždí, trochy mléka a cukru vytvoříme kvásek. Když kvásek vzejde, smícháme ho s cukrem, rozpuštěným zchladlým máslem, zbylým mlékem, vejci, solí, mouku přidáme až nakonec. Těsto promícháme vařečkou tak, aby bylo hladké a nelepilo se na okraje mísy, necháme asi půl hodiny vykynout. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1,5-2 cm silný a vykrajujeme skleničkou kolečka, uprostřed kterých vykrojíme malé kolečko (dírku asi 1,5 cm), necháme asi 15 minut kynout na vále, na pánvi na rozpáleném oleji smažíme dozlatova po obou stranách - pozor, jsou poměrně rychle osmažené.
Hotové koblížky lze dozdobit polevou (čokoládovou, citronovou nebo dle chuti)



Více zde: http://jana-v-pohode.webnode.cz/recepty/

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: