Domácí chleba bez kvásku

14.10.2022 12:39

3 hrnky hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1,5 hrnku vody

Zaděláme těsto a necháme 4 hodiny kynout. Předehřejeme troubu na 230°C a dáme do něj vyhřát pekáček. V zakrytém pečeme 1/2 hodiny. Pak ho odkryjeme, potřeme chleba vodou a vrátíme do trouby ještě na zhruba 15 minut (kontrolujeme, jestli se nepálí). 

Často dávám místo drceného kmínu kmín římský. A pro ozvláštnění někdy přidám další přísadu, jako třeba sušená rajčata, černé olivy, osmaženou cibulku..

 

zdroj recept i foto: https://lepetitbistro.blogspot.com/2013/11/domaci-chleba-bez-kvasku.html?fbclid=IwAR3Mj1_1wX-AUJLHazh17m3j3yaqgbo0vjMvVj7OxQOExEVxmpyXQyBmpUs

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: