Díky správně zvolené zdravotní obuvi můžete mít nohy v pohodlí, bez bolesti, ulevíte i kloubům a zádům. Recenze na zdravotní pantofle a pánské tenisky Santé.

27.03.2024 13:33

 

Konečně začalo jaro. S jarem vždycky přichází i přezouvání se do jarních bot. Na to se moc těším, protože zimní boty moc ráda nenosím. Jakmile to jde, přezouvám se do pohodlných a vzdušných pantoflí.

Letos jsem pořídila na jaro hned troje nové boty Santé - boty zdravotní. Jedny pantofle pro mě – jsou velmi univerzální na nošení, jedny pantofle pro dceru a jedny boty pro tatínka.

Zvolila jsem výrobce Santé – tedy zdravotní obuv.

V dnešní době už se nemusíme bát, že by zdravotní boty byly nevzhledné. Tak trochu se z dřívějších dob traduje, že pokud jsou boty pohodlné a šetrné k nohám, nejsou moc hezké. To bývávalo.

V Ateliérech zdravého obouvání si dnes už vybere každý. Můžete si vybrat obuv dětskou, obuv pro mladé, starší i staré lidi. Vždycky to bude obuv kvalitní a hlavně – hezká!

Santé boty si pořizuji už dlouho. Jsou kvalitní a od doby, co je nosím, nemám problém s bolestí nohou, otoky kotníků, a bolesti zad jsou také o mnoho lepší. Tohle všechno dokážou kvalitní boty.

Jen upozorňuji, že není asi úplně dobré nosit boty až do „úplného roztrhání“. Ochozené boty nevypadají moc hezky, a i když je máte rádi, a jsou pro vás už pohodlné, je potřeba je obměňovat. V tomhle vždycky trochu bojuji s maminkou, která si nějaké boty oblíbí, a chce je nosit, i když jsou „rozčmajdané“.  Naštěstí když vidí nějaké nové, pěkné boty, nechá se přesvědčit. Ale musíme ji v tom trošičku hlídat. Pokud chcete mít nohy v pořádku, musíte nosit takové boty, které tomu přispějí.

Společnost Santé působí na českém trhu už od roku 1997. Santé je tradičním výrobcem kvalitní zdravotní obuvi. 

Od začátku své působnosti v Santé poskytují profesionální služby založené na dlouhodobých zkušenostech s výrobou a prodejem certifikované zdravotní obuvi.

Obuv je certifikovaná – můžete si tedy být jistí, že přináší nohám opravdu úlevu.

Santé boty jsou pro chodidla i nohy dobré, a ulevují nejen od bolesti chodidel, ale i kotníků, kolen, kyčlí a zad. Jsou to boty vhodné do zaměstnání, na doma, i na výlety.

Pokud si nejste jistí tím, jaké boty si potřebujete koupit, navštivte Ateliéry zdravého obouvání, ve kterých Santé nabízí své poradenství. Pomůžou vám v krásném a příjemném prostředí s výběrem obuvi. Vždycky z Ateliérů odcházím spokojená a s příjemným pocitem z nákupu. Pokud nemáte poblíž Ateliér zdravého obouvání, můžete si boty koupit ve vybraných lékárnách, nebo na internetu.

Informace, kde se Ateliéry nacházejí, a kde obuv Santé můžete koupit najdete zde: Santé zdravotní obuv

 

A teď vám krátce představím boty, které jsem vybrala na letošní jaro.

Stará lidová pověra říká, že pokud nechcete, aby vás na Velikonoční pondělí nepokakal Velikonoční beránek, musíte si koupit něco nového na sebe. Nejčastěji boty. Dodnes se neví, jak tato pověra vznikla, ale nejspíše prý proto, že v zimě lidé ochodili boty a obnosili šaty, proto potřebovali na jaře nové, aby šli na Květnou neděli do kostela v novém. Moc po tom, jak pověra vznikla, nepátrám, jsem prostě ráda, že si mohu koupit něco nového.

Pro sebe jsem vybrala Santé pantofle s květinovým vzorem ( katalogový názevPO/251 BLU)

Ten vzor lučních květů mě upoutal na první pohled. Miluju luční květy, a tenhle potisk je velmi hezký, jemný a originální. Vlastně mám radost pokaždé, když se na pantofle podívám. Takový ten prima pocit, jako když se na louce rozhlédnete po květech kolem sebe.

Tyhle boty jsou prima na nošení v práci i po venku. Mají protiskluzovou podešev, nedělají šmouhy  –jsou tedy vhodné na celodenní nošení v práci.

Pantofle mají plnou špičku, povrch je ale perforovaný, takže se v nich vůbec nepotí noha.

Pokud nechcete, aby vám bota spadla z nohy, můžete si na patu zapnout nastavitelný pásek. Pak bota drží na noze jako sandál.

Uvnitř pantofle ne takový – jak já říkám – hrbolek na podporu příčné klenby. V začátku po prvním obutí jsem měla obavy, jestli mi nebude „hrbolek“ v botě překážet. Po pár obutích jsem si ale zvykla, a teď musím říct, že jsem ráda, že v botě je, protože po celodenním nošení je noha stále v pohodě. „Hrbolek“ to chodidlo nejen podpírá, ale i trošku zespoda masíruje, takže večer mě nebolí nohy. Jsem velmi spokojená.

Druhé boty, které jsem vybrala, jsou pro dceru. Tyto pantofle jsem vybrala schválně, abyste viděli, že opravdu můžete mít zdravotní pantofle i pro mladé lidi, vypadají moderně a vkusně.

Jsou to pantofle – jak my jim doma říkáme „korkáče“. Celý jejich název ale je Santé zdravotní pantofle šedé (katalogové číslo N/240/9/19/69/H/K/C)

 Nejsou to ale obyčejné pantofle. Mají – jako všechny Santé pantofle – svoje zdravotní benefity. Nejen že dobře vypadají, ale jsou i praktické.

Vrchní materiál je z pásků z usně (kůže). Pásky jsou v různých odstínech šedé, a jsou propletené tak prakticky, že jsou přes celý nárt, a i když v nich půjdete rychle, drží na noze jako přibité. Opravdu vůbec nepadají.

Zapínání je nastavitelné na přezku, můžete si tedy velikost nastavit podle potřeby – můžete je nosit pokud máte úzkou nohu, i pokud máte vyšší nárt.

Podešev boty je protiskluzová.

Podešev je nalepená na korkové vrstvě, k patě lehce zvýšená. Výsledek je, že ani po celodenním nošení nebolí paty, ani šlachy vzadu na noze.

 Navíc má pantofel jednu skvělou vychytávku a tou je speciální mezivrstva, která při došlapu tlumí nárazy.

Dcera, která (stejně jako já) při chůzi dupe je moc spokojená. Tahle speciální mezivrstva velmi uleví nárazům při došlapu, a to ocení vaše klouby. Pokud tedy v práci celý den stojíte na nohách, nebo v létě nosíte pantofle jako celodenní obuv, určitě zkuste tyhle pantofle s tlumící mezivrstvou. Vaše klouby budou bez bolesti a otoků.

Poslední boty, které jsem zkoušela, jsou pánské tenisky- polobotky.

Nezkoušela jsem je samozřejmě já, ale tatínek.

Než vám je popíšu, musím říct, že boty moc pěkně vypadají a jsou opravdu pohodlné. Nejdřív jsem je nechala vyzkoušet manžela, byl velmi překvapený pohodlností boty. Pak jsem poprosila syna, jestli by se v botách nevyfotil, abyste viděli, jak vypadají na noze, a už je nechtěl zout. Budu tedy stejné kupovat i manželovi a synovi.

Jsou to boty pohodlné pro každou pánskou nohu.

Přitom jsem tyhle boty objevila úplnou náhodou.

Mám starého tatínka, a při obouvání si posteskl, že by potřeboval nazouvací boty, které by nemusel zavazovat, protože mu ohýbání se dělá čím dál větší potíže.

Proto jsem hledala boty, které by byly snadno obouvatelné, a přitom i hezky vypadaly.

Vůbec jsem nečekala, že objevím přesně takové, jaké potřebuji, a ještě budou zdravotní. Za to Santé obouvání moc děkuju, protože, co si budeme povídat, na pány se ve zdravotní obuvi trochu pozapomnělo.

Vycházková polobotka vypadá opravdu pěkně, a je velmi lehoučká.

Jak už jsem zmínila, nemusí se zavazovat. Tkaničky jsou elastické, a jsou na botách přidělané tak, aby se nemusely zavazovat. Stačí tedy dlouhá obouvací lžíce, a jste obutí bez ohýbání.

Vrchní část boty je z kůže.

Vnitřní pěnová vrstva je pokrytá textilní podšívkou – to znamená, že bota je pohodlná, přizpůsobí se noze, a zároveň se v ní noha nebude potit.

Podešev boty je protiskluzová, vysoce flexibilní a bezpečná. To je skvělé, protože ve většině budov je dnes dlažba, a když venku prší, hrozí uklouznutí. Protiskluzová podešev je bezpečnější, než obyčejná, obzvláště pro starší lidi.

Pokud bych něco měla vyzdvihnout, tak je to stélka.

 Je totiž vyrobená z měkkého materiálu a má gelový systém AMORTECH v oblasti paty, který pomáhá absorbovat nárazy při chůzi.

Já už některé boty s tímhle vynálezem doma mám, protože dámská obuv už je touto vychytávkou někdy vylepšená.

Tatínek ale ještě nikdy takhle měkčený došlap na patách v botě neměl. Po prvním obutí byl velmi překvapený a po chvilce velmi nadšený.

Protože už ho díky věku hodně bolí nohy a kotníky, špatně se mu chodí, bývá pro něj každý krok utrpením.

To, když jsem viděla, jak šťastně se zatvářil, když došlápl do měkkého, a nepřišla bolest, mi udělalo velkou radost.

Vůbec jsem nečekala, jak příznivě mu „obyčejná bota“ zlepší kvalitu života. Už si totiž v botách troufne zase i na svou milovanou dlouhou procházku s maminkou.

Tyhle boty pánům, kteří jsou celý den na nohách, velmi doporučuji.

Měkká stélka a měkčený došlap na patě je prostě super vynález.

Navíc tyhle boty opravdu moc dobře vypadají, a jsou vhodné pro muže mladé i starší.

Pokud se vám nelíbí zrovna tyhle, určitě si v Santé sortimentu obuvi vyberete nějaké jiné pánské boty.

Sandále, pantofle, polobotky – Santé v oblasti zdravého obouvání (na rozdíl od jiných výrobců) myslí i na muže.

To je v dnešní recenzi asi všechno.

Musím říct, že jsem se opět přesvědčila, že když chci kvalitní zdravotní boty, nemusejí stát tisíce. Santé boty jsou kvalitní zdravotní boty, které hezky vypadají, a jsou cenově dostupné pro všechny. Za tyhle boty vám vaše nohy poděkují.

Pokud si chcete nějaké Santé boty vybrat, ještě jednou doporučuji příjemnou atmosféru v Ateliérech zdravého obouvání.

Vybírat si můžete boty i v některých lékárnách a eshopu Santé.

 

Pro lepší orientaci vám sem dám alespoň tyhle odkazy.

Seznam ateliérů najdete zde: Santé Ateliéry zdravého obouvání.

Eshop najdete zde: Santé zdravotní obuv

 
 
 

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: