Dámské tepláky Comfort Tmavě šedý melír z eshopu Dobrytextil.cz - recenze

02.05.2023 13:32

 

Dnes bych vám chtěla doporučit velmi pohodlné tepláky.

Možná vám to přijde jako samozřejmost, mít tenhle pohodlný kousek oblečení doma.

Tepláky ale nejsou součástí našich šatníků až tak dlouho. Vlastně ty úplně první vznikly až ve 20. letech minulého století – od roku 1926 se teplákovka vyrábí většinou z bavlněné příze.

Trvalo nějaký čas, než si lidé tepláky pustili do svých šatníků, hlavně u žen to celkem trvalo. Pak ale většina lidí začala vnímat pohodlí tepláků, a po čase měl tento kousek oblečení doma téměř každý.

Tehdy tedy více na sport, v současné době kromě sportu jsou tepláky i součást pohodlného domácího oblečení.

Já jsem během života nosila spoustu tepláků různých střihů a materiálů.

Kdo zažil socialismus, jistě si pamatuje modré slabé bavlněné tepláky s gumou na podvlečení pod nohu. Nosili jsme je všichni na ven i na tělocvik. Gumičky rády praskaly, tepláky ale vydržely neskutečně mnoho a byly celkem pohodlné. Jen materiál nebyl nic moc. Vadily mi tehdy ty gumy na spodní části. Proto jsem byla ráda, když se tepláky začaly během času šít i v jiných typech a druzích.

Já jsem si oblíbila ty s „kalhotovou nohavicí“. Tedy s rovnou nohavicí, které vypadají jako kalhoty. Jsou totiž super jako domácí i volnočasové oblečení. Pohodlné na cvičení i na domácí odpočinek. A taky dobře vypadají. Legíny jsou možná fajn a oblíbené, ale upřímně – ukážete v nich všechny nedostatky postavy. V teplácích s rozšířenou nohavicí naopak všechny nedokonalosti postavy krásně schováte. Hlavně stehna a lýtka vypadají mnohem lépe. Rovná nohavice odpoutá pozornost i od většího zadečku.

Tepláky jsou jako domácí oděv v Čechách velmi rozšířené. Hlavně ti, kteří v práci nosí třeba kostýmky, obleky, nebo montérky. Prostě každý, kdo má oděv jakýmkoliv způsobem nepohodlný, nebo umazaný, se po příchodu domů rád převlékne do pohodlného oblečení.

Střihů tepláků je spousta, každému vyhovuje asi jiný.

Já jsem si vybrala tepláky Comfort z eshopu Dobrytextil.cz.

Jak už název napovídá- jsou velmi pohodlné. Hlavně mě potěšilo, že tepláky jsou příjemné na omak, a mají rovnou nohavici zakončenou dvojitým prošitím. Žádný pružný lem na nohavici dole nemají. Takové jsou velmi těžko k sehnání, a přitom jsou tak pohodlné a slušivé.

V pase mají tepláky všitou pruženku a šňůrku ke stažení. Pas je pohodlný, pružný, nikde nic netlačí, a přitom tepláky dobře drží, a nesjíždějí dolů ani při cvičení. Vázací šňůrku jsem zatím vůbec nepotřebovala, opravdu je pas dostatečně pevný.

Materiál: 65% bavlna, 35% polyester (u šedého melíru, jako mám já je složení trošku jiné – 85% bavlna a 15% viskóza), výplňková pletenina, vnitřní strana je nepočesaná.

Výrobce tepláků je Malfini – držitel certifikátu OEKO-TEX STANDARD 100, který zabezpečuje, že jsou při výrobě použity pouze zdravotně nezávadné materiály.

Tyto tepláky můžete koupit v 5 barvách. Já jsem si vybrala šedou. Protože jsem ale velmi spokojená, určitě si přikoupím ještě tmavé tepláky. Líbí se mi i bílé, protože ale chodím často s vnuky, kteří mají špinavé tlapičky, na bílou si zatím netroufám.

Po vyprání se tepláky nesrazily (na šířku ani na délku). Žehlit nejsou potřeba. Švy všechny i po několika vypráních drží rovně – nohavice se nijak nestáčí. Tepláky jsou dostatečně dlouhé- nejsem žádný mrňous, a tepláky dosáhnou krásně až na zem – po vypráních se vůbec nezkracují.

Jsem s těmito tepláky velmi spokojená. Pamatuji si, že jedna z rad, které mi maminka dávala, když jsem se vdávala, byla, abych chodila doma upravená, a ne ve vytahaných teplácích.  Abych se pořád líbila. V teplácích Comfort klidně doma chodím. Vypadají totiž jako kalhoty a vůbec se nevytahují – na zadku i v kolenou krásně drží tvar.

Na údržbu jsou taky příjemné – díky materiálu z nich dobře pustí špína a nemusí se žehlit.

Můžu se tak doma cítit pohodlně, a přitom dobře vypadat. Na cvičení jsou tepláky taky pohodlné.

Jak už jsem psala, tepláky Comfort jsou z eshopu Dobrytextil.cz.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit tyto tepláky, klikněte zde: Tepláky Comfort.

 

Chápu, že někdo má rád tepláky kalhotové, někdo s manžetou a pružným lemem- každý máme na tepláky jiný vkus.

Velký výběr tepláků pro pány, dámy i děti najdete po kliknutí zde (vybere si opravdu každý): tepláky všech druhů a střihů

 

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop Dobrytextil.cz

 

A na závěr něco pro radost. Až do konce května můžete nakupovat se slevou 15% - sleva platí na veškerý sortiment v eshopu. Stačí zadat v 1. Kroku nákupního košíku kód JANA

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: