Čokoládové pralinky a čokolády z pražírny Drahonice. Recenze.

21.02.2024 15:25

 

Už párkrát jsem se vám svěřila, že mám strašně ráda kávu, a k ní i dobrou čokoládu. Káva mne povzbudí, a příjemně naladí, s čokoládou je to pak ten správný relax. Čokoláda nám zvýší produkci hormonu štěstí, a cítíme se báječně. Jsem ráda šťastná, takže si ráda dám kousek dobré čokolády.

Pražírna Drahonice se mi velmi osvědčila.

Mají tu velký výběr vynikajících, skvěle pražených káv.

Pokud máte rádi dobrou kávu, doporučuji vám tu Drahonickou.  Doporučuji vyzkoušet víc druhů, a občas je doma střídat. Nejlépe si tak pokaždé uvědomíte skvělou chuť jednotlivé kávy. Pokud pijete dlouho stejnou kávu, přestanete tu jedinečnost chuti a vůně vnímat.

Stejně tak je to s čokoládou.

I tu tady v Drahonicích mají vynikající.

Veškerou čokoládu v téhle pražírně vyrábějí sami pomocí „Bean to bar“ - tedy „Od bobu až k tabulce“. Proto vám tedy mohou jako jedni z mála výrobců nabídnout k ochutnání i jednopruhovou čokoládu – tedy čokoládu pocházející výhradně z bobů z jedné konkrétní plantáže. Teprve když takovou čokoládu ochutnáte, pochopíte, jaký velký rozdíl v chuti čokolády může být.

Pokud bych vám nějakou měla doporučit, tak rozhodně tmavou čokoládu s kávou. Spojení čokolády s kávou je prostě božské, je to vynikající a jemná čokoláda velmi výrazné chuti.

Čokoládu si ale dopřávám jen občas. Mnohem raději mám pralinky. Důvod je jednoduchý – každá chutná jinak, takže si mohu vybrat, na jakou mám zrovna chuť.

Protože se blíží MDŽ, vyzkoušela jsem malou krabičku s pralinkami z Drahonické čokolády.

 

V krabičce jsem měla čtyři pralinky.

 

Svěží Yuzu – ta chutná po tmavé čokoládě, citrusech, smetaně a medu.

Srdíčkové Cappucino se skvělou „kapučínovou“ jemnou chutí.

Vanilková pralinka – v tmavé čokoládě je naprosto skvělá smetanová náplň s pravou vanilkou.

Kokosová pralinka je z mléčné čokolády, a náplň v ní je z kokosu a slazeného zahuštěného mléka.

Všechny tyto pralinky jsou vynikající. Je to opravdu symfonie chutí. Když pralinku v puse rozkousnete, a ucítíte tu skvělou chuť, máte okamžitě skvělou náladu.

Čokoláda chutná báječně, a náplně jsou chuťově unikátní a jedinečné.

Miluju Cappucino, takže jsem jako první ochutnala tuhle pralinku. Je moc dobrá, je to jako bych si pochutnávala na šálku cappucina, byla jsem spokojená.

Vanilková pralinka mne překvapivě nadchla mnohem víc, ta jemná smetanovo vanilková náplň je opravdu unikátní, a tuhle pralinku bych si dávala ráda často.

Svěží Yuzu není vůbec špatná, smetana, med a citron v tmavé čokoládě osloví každého milovníka tmavé čokolády a medových náplní.

Pralinku s kokosem jsem si nechala na ochutnání jako poslední. Obvykle moc kokosové bonbony moc nevyhledávám. Po ochutnání téhle ale měním názor. Chutná kokosovo -  marcipánově, a musím říct, že jsem se z té chuti naprosto posadila na zadek. Je to pro mne jednoznačný favorit mezi těmito čtyřmi pralinkami. Dokonale vyvážená chuť, a ta náplň je jedinečná, a prostě dokonalá. Miluju tuhle náplň, a pokud si budu kupovat pralinky, kokosová rozhodně nesmí chybět.

V sortimentu Drahonické pražírny mají ještě pralinku Slaný karamel, Lískové jádro v nugátu, Pistácie s bílou čokoládou a Karibský rum.

Tyto pralinky jsem zatím neochutnala. Protože ale v Drahonicích mají chuťově vynikající čokoládu, a náplně, které jsem ochutnala, jsou vynikající, už teď se těším, až ochutnám i další pralinky. A doufám, že budou další příchutě přibývat. Třeba bych si dala náplň s malými kousky kávového zrnka. To by bylo fajn spojení kávy a čokoládové pralinky.

Protože se blíží MDŽ, a Den matek, doporučuji velmi tyhle skvělé pralinky jako dárek pro maminky - určitě by maminka ocenila kurz, kde si sama pralinky vyrobí.

Skvěle vypadají, a ještě lépe chutnají.

Pokud se na pralinky chcete podívat, mrkněte na facebookovou na stránku Čokoládovna Drahonice v Písku

Pokud chcete pralinky ochutnat, můžete si je zkusit vyrobit na zážitkovém kurzu. Více o kurzu najdete zde: Zážitkový kurz Moderní pralinky.

 

Pokud se chcete naučit vyrobit si čokoládu, kurz najdete zde:  Zážitkový kurz výroby čokolády .

Stojí to za to, to mi věřte.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment téhle pražírny, klikněte zde: Drahonická pražírna

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: