Citronová bábovka

17.02.2023 11:48

 

suroviny:

  •    250 g polohrubé mouky
  •    1/2 prášku do pečiva
  •    180 g Hery máslová příchuť
  •    180 g cukru krupice nebo třtinového
  •    kůra a šťáva ze tří citronů (můžete klidně přihodit i jednu limetu)
  •    4 vejce
  •    50 g acidofilního mléka

Postup

Je to jednoduché. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva. Změklou Heru ušlehejte s cukrem a postupně přidávejte vejce. Přidejte šťávu a kůru z citronů, acidofilní mléko a mouku s práškem do pečiva.

Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 45 - 50 minut. Jestli je bábovka hotová, zjistíte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít suchá, maximálně obalená několika drobky. Pak je bábovka upečená.

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/citronova-babovka-109737

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: