Chcete ochutnat kvalitní světové whisky, rumy, nebo gin? Vyzkoušejte Degustační sadu z eshopu DramRoom. Můžete si vybírat a ochutnávat z nejlepších světových značek.

26.10.2022 14:38

 

Je večer, a já jsem po těžkém dnu (a několika předešlých ne příliš vydařených dnech) konečně našla chvilku pro sebe. Nikdo není doma, a já si udělám prima večer. Jen svíčka, tichá hudba a sklenička whisky. Zjistila jsem totiž, že když relaxuji a dám si večer jednu dobrou sklenku whisky, uvolním se, začnu na věci nahlížet jinak, a vlastně si i odpočinu.

Nedělám si tyhle večery často, jsem ráda, když jednou, nebo dvakrát do měsíce, o to víc se na ně těším. Blikavé světlo svíčky se odráží ve zlaté whisky ve sklenici. Já ty paprsky pozoruji, poslouchám hudbu a sem tam se lehce napiju. Whisky totiž nepijete, tu si vychutnáváte. Alespoň já to tak mám.

Když mi bylo dvacet, chodila jsem s kamarádkami na zábavy a tancovat, tam jsme tak nějak neřešily, jakou skleničku si dáme. V mládí většinou všichni upřednostní množství před kvalitou.

S přibývajícím věkem jsem ale zjistila, že vlastně vůbec nepotřebuju mít alkoholu hodně. Stačí mi sklenička, nebo dvě a je mi fajn. Tak jsem začala hledat, jaká že dobrota ve skleničce mi bude vyhovovat. Zamítla jsem kvantitu a začala hledat kvalitu.

Už jako malá holka jsem měla ráda westerny a indiánky (myslím tím filmy a knihy, ne cukroví). Tam vždycky vletěl kovboj do saloonu a poručil si whisky. Nejlépe dvojitou. Moc se mi to líbilo. První moje setkání s whisky ale nebylo úplně ideální. Prostě jsem neochutnala tu pro mě správnou, takže jsem ji zařadila mezi „Tohle mi nechutná“.

Postupem času a s věkem se mění i chuť, a tak jsem si řekla, že ochutnám znovu. A protože můj tatínek má whisky rád, ochutnala jsem u něj. U něj jsem vlastně tak nějak okoukala i tu jeho chvilku s dobrou skleničkou na smazání špatných dnů. Vždycky jsme si sedli na zápraží, tatínek se skleničkou whisky, a povídali si. Tatínek vzpomínal a vyprávěl – a já tyhle chvilky měla ráda. Tak jsem si taky trochu whisky nalila a ejhle, ona byla dobrá. Tak jsem začala ochutnávat.

Některá whisky mi vůbec nechutná, jiná je zase tak výborná, že mi rozsvítí večer. Prostě jde jen o to najít tu správnou, tu svou whisky.

Jsem moc ráda, že jsem objevila stránku, kde mi dají možnost whisky ochutnávat a zkoušet. Ono koupit si lahev drahé whisky, která mi pak nebude chutnat, není úplně ideální. Na stránce – nebo chcete – li eshopu DramRoom najdete právě takové možnosti whisky degustovat a ochutnávat.

DramRoom je jediná společnost na trhu, která vám prodá vzorky prémiových destilátů prostřednictvím degustačních vzorků. Nemusíte tak kupovat velké lahve, prostě si vyberete degustační vzorky a pak ochutnáváte.

Trailer o DramRoom si můžete prohlédnout zde: video trailer DramRoom

 

Za mě je to super nápad.

Mohu ochutnat i drahé, limitované, světově oceněné lahve jsou tak dostupné každému – nejsou jen pro bohaté.

 Cesta k takovému eshopu nebyla určitě jednoduchá, ale ten nápad je originální a skvělý.

Byli jste zvědaví jak chutná drahá whisky, nebo kvalitní rum, nebo třeba gin?  Můžete ochutnat. Teď už ano! Skladem je víc, než 500 vzorků – to už je pořádný výběr. Všichni známe kvalitní skotskou whisky, nebo výbornou irskou – ochutnat každou ale prostě nejde. Tedy nešlo. Díky vzorkům si můžete takovou degustaci uspořádat třeba doma při setkání s přáteli. Na setkání s přáteli a povídání si je whisky jeden z nejlepších nápojů.

Vybírat si můžete buď mezi samostatnými lahvičkami, nebo si vybrat celou degustační sadu. Ta je mimochodem super tip na dárek pro každého alko- gurmána.

Každá degustační sada je zabalená v luxusní dárkové krabici.

Já jsem samozřejmě taky vybrala. Tentokrát jsem vybrala dárkovou sadu výběru Skotské whisky pro tatínka. Jak jinak, než jeho milovanou whisky. Jsem moc ráda, že se se mnou podělil, a mohla jsem ochutnat.

Nebudu vám popisovat přímo jak která whisky chutná. Nejsem, a ani nebudu znalec, proto si na hodnocení netroufám.

Pro mě jsou v podstatě jen dva druhy whisky – a to Chutná mi a Nechutná mi.

Proto vám jen napíšu, jaké lahvičky v sadě jsou, a úsudek si budete muset udělat sami, až si degustační vzorky koupíte. Co je opravdu super je, že v dárkové krabici jsou ke každé whisky kartičky s popisem, víte tak, jakou whisky pijete, a podle toho si příště koupit třeba celou lahev.

Degustační sada

  •  Aberlour 12 YO DOUBLE CASK MATURED: Aberlour 12 YO DOUBLE CASK zraje nejméně 12 let ve dvou typech sudů – po sherry a po bourbonu. Teprve krátce před stáčením se obsah obou různých typů sudů spojí.
  •  Bowmore LEGEND: Uprostřed divoké krásy ostrova Islay, rozbouřených moří a větrů Hebrid se Bowmore vyrábí ručně již od roku 1779. V legendární „No. 1 Vault“, staré kamenné klenbě na okraji jezera Loch Indaal, se spojuje magický charakter Islay a staleté tradice, aby vznikla jednosladová whisky s komplexní vyvážeností, mírnou islayskou kouřovostí, mořskou mineralitou a bohatstvím chutí čerstvého peckovitého ovoce. Bowmore Legend zrající v nejlepších sudech po bourbonu je tekuté zlato, které dostojí svému jménu.
  •  Monkey Shoulder SMOKEY MONKEY: Monkey Shoulder je značka skotské whisky, která se jmenuje podle „zranění“, kterým trpěli dělníci při výrobě whisky. Při dlouhých směnách skládali ručně velké množství ječmene a jejich namožené ruce pak po práci připomínaly ty opičí, proto ten možná trochu zavádějící název. Tato blended malt skotská whisky zraje v sudech po bourbonu First Fill.
  •  Talisker PORT RUIGHE: Druhá whisky bez uvedení věku, která byla uvedena na trh velmi brzy po Talisker Storm na začátku roku 2013. Port Ruighe (vyslovováno Portrý, pojmenována po největším městě na ostrově Skye) po prvním zrání v jednou použitých sudech z amerického a evropského dubu a sudech, které byly silně vypáleny, dozrává v sudech po portském víně. Nese charakteristický styl palírny a je podobný Taliskeru Storm s hustší, olejnatější chutí a dřevitým kouřem. Port Ruighe ale získala další vlastnosti ze sudů po portském, které jí dodaly nasládlost a jiné tóny, jako švestky a čokoládu.
  •  Glenkinchie 12 YO: Glenkinchie 12 Years Old je typická lowlandská whisky, třikrát destilovaná a zrající v sudech z amerického dubu. Lehká a květinová whisky se svěží a krémovou chutí.
  •  Nikka Yoichi Single malt: Joiči je název první destilerie společnosti Nikka, která se nachází na pobřeží nejsevernějšího japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím. Yoichi Single Malt je historický single malt společnosti Nikka, ve kterém se příjemně snoubí aroma kouře, ovoce a květin. Má rafinované přímořské, rašelinové tóny a dokonale odráží autentický charakter jedinečné polohy palírny Joiči.

 

Protože ne každý má rád whisky, je fajn, že ochutnávat můžete i mezi giny a rumy. I těch mají v DramRoom velký výběr.

Protože whisky u nás doma pijeme jen já a tatínek, ostatní jsou spíš „rumaři“, udělala jsem radost degustačními vzorky rumů i manželovi a synovi.

Pokud jste v životě ochutnali jen ten náš, český, Tuzemák a Božkov, připravte se na explozi chutí. Ty jmenované rumy jsou určitě dobré, nechci jejich kvalitu nijak snižovat, ale jsou i rumy, které chutnají úplně jinak.

Každý rum má svou specifickou chuť a vůni. Vůbec se nedivím pirátům, že všichni milovali rum.

Kvalitní rum krásně voní, má nádhernou barvu, a výbornou chuť.

Jeden je sladší, jeden méně, jiný je jemný, další trochu štiplavý.

Přiznávám, že tyhle informace mám jen z hodnocení manžela a syna. Testovali spolu a ohromně si to užívali. Byli nadšení, a řekla bych, že asi mají v žilách pirátskou krev, protože byli moc spokojení. A já také, protože už vím, čím jim udělám radost pod stromečkem. Dostanou jako dárek k ochutnání degustační rumové lahvičky.

Pokud máte rádi gin, i ten si tady můžete ochutnat. Prostě stačí si jen vybrat a vyzkoušet, který bude ten váš oblíbený. Budete překvapeni, jak je každý gin jiný, a jak jsou chutě rozdílné.

Pokud i vy chcete ochutnat dobrou whisky, rum, nebo gin, stačí si jen vybrat po kliknutí zde: DramRoom jediný obchod v ČR se vzorky

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: