Testování a recenze nádobí


Multifunkční hrnec Philips HD3037

 

·        Tentokrát jsme pro vás testovali Elektrický hrnec Philips HD 3037

. Musím přiznat, že když jsem hrnec vybalila, přepadla mě trochu panika, jestli vůbec zvládnu s přístrojem zacházet. Připadal mi na první pohled složitý. Na ten druhý, když jsem si přečetla návod k použití, jsem už byla klidnější a ve chvíli kdy hrnec zapnete a začnete zkoušet, zjistíte, že ovládání vůbec složité není, jen přepínáte v menu mezi funkcemi, a když jsem vařila potřetí, už jsme s hrncem byly srostlí. Měla jsem strach, jestli půjde hrnec dobře čistit, ale vnitřní vyjímatelná nádoba jde vyndat velmi dobře a umýt také, ostatní části nijak není třeba složitě čistit, otíráte a je to hned. Hrnec má příkon 980W a objem vnitřního hrnce je 5 litrů, takže opravdu dostačující na běžné vaření. Délka kabelu je asi 1,2 metru, takže mi pohodlně dosáhla k zásuvce. Součástí výbavy k hrnci je i plastový tác na vaření v páře, odměrka, stěrka, naběračka a ochranná rukavice (chňapka na manipulaci s vnitřní nádobou)

·         

Byla jsem zvědavá na všechny funkce, takže jsem vyzkoušela vaření polévky, smažení, dušení masa ale hlavně jsem byla zvědavá na zapékání. Nevěřila jsem, ale opravdu když jsem zapekla „Šunkofleky“, byla na jejich povrchu kůrka. Moc nám chutnaly. Zkusila jsem i koláč, ten jsem tedy zkusila raději podle kuchařky, která k hrnci byla přiložená, protože na vlastní recept jsem si hned netroufla, protože jsem nevěděla, jak to dopadne. Dopadlo to dobře, a myslím, že časem začnu experimentovat i s vlastními sladkými dobrotami. Těsto se propeklo dobře.

Velká výhoda multifunkčního hrnce Philips  je, že vaří a smaží se s použitím minimálního množství oleje. Maso se nepřichytává. Hrnec se dá použít i jako pomalý hrnec na dlouhé dušení nebo na „tažení“ vývaru do polévek a omáček – bez starostí, prostě si jen naprogramujete dobu a nemusíte se o nic starat.

Výhodou je i ohřívání jídla – bez připalování, poměrně snadno a pak lze nastavit i funkci udržování teploty jídla. Další super pomoc při vaření – já sama mám 4 děti a chodí domů každý v jinou dobu, takže jsem byla ráda, že nemusím jídlo několikrát ohřívat.

Skvělý je hrnec na vaření rýže a těstovin. Má i funkci na dělání domácích jogurtů, tu jsme zatím ale nezkoušeli.

Jediné co já bych vytkla je nedořešené stékání sražené vody  z víka při otevření,ale to je opravdu maličkost, která mi nijak nevadí.

Já sama jsem byla hodně nadšená z řízků – byly osmažené rychle a byly chutné.

Takže ve shrnutí: Já jsem z multifunkčního hrnce Philips  nadšená, určitě je pro mě v kuchyni přínosem. Jakmile si vyzkoušíte párkrát v něm vařit a přestanete být nervózní z ovládání, budete nadšení jako já a přijde vám směšné, že jste se toho vůbec báli. My budeme vozit hrnec určitě i na chalupu, kde byla omezená možnost vaření, teď budeme mít jedním spotřebičem vyřešeno vaření, smažení i zapékání. Pro chataření a chalupaření je to ideální pomocník co má snadnou údržbu.

Na závěr pár receptů od Zdeňka Pohlreicha, který hrnec také vyzkoušel. 

Šunkové flíčky:

Sponge Caké

Bramboračka s hříbky

Pošírovaný Sea Bass

Kohout na víně

 

Testování Titanového nádobí 

Zdravím vás z kuchyně. Venku je teplo, ale mně to vůbec nevadí. Vařím, peču, smažím – prostě testuji pro Vás nádobí. Tentokrát se jedná o titanové nádobí

V tomto testování je to titanový pekáč a titanová pánev.

Už když jsem vybalila nádobí z krabice, byla jsem nadšená – vůbec se nedivím, že získalo pečeť kvality nejlepšího nádobí. Titanové nádobí je vyráběno v Německu a mě jako kuchařce se moc líbí. Je designově moc pěkně vyrobené.

V tomhle nádobí uvaříte téměř všechno a ještě zdravě- není totiž potřeba téměř žádný tuk ( to ocení všichni, kdo se zajímají o svoje zdraví a chtějí zdravě vařit).

Před prvním použitím stačí nádobí umýt, lehce natřít olejem a zahřát. Pak vytřít a je připraveno.

Na další vaření už není třeba téměř žádný tuk, jen na smažení cibulky je třeba trochu přidat a na smažená jídla jako řízky je také třeba olej použít.

Pokud jste v kuchyni začátečníci, a tvrdíte o sobě, že připálíte i čaj, začněte používat tohle nádobí. Nepřipaluje. A když se Vám to povede, stačí papírovým ubrouskem vytřít a je po problému. Vážně to funguje – moc jsem tomu nevěřila a jako správná zvědavá žena jsem vyzkoušela test s připáleným mlékem. Pokud se vám někdy povedlo mléko připálit, jistě víte, že se to čistí fakt dost špatně. Zkusila jsem to tedy na pánvi a v duchu jsem se modlila, ať to fakt funguje, protože nechci o pánev přijít. A fakticky to vyšlo. Připálené mléko jsem setřela ubrouskem, jen v kuchyni zbylo trochu nelibé vůně, takže jsem chvíli větrala. Další hokus pokusy už jsem s nádobím nedělala – nebylo a není to třeba.

Vaří se v něm opravdu skvěle.

Výhodou nádobí je, že jeho rukojeti jsou vyráběny z tepelně odolného plastu, takže je můžete dávat i do trouby /vydrží až do teploty 230 stupňů/ - takže některá jídla, která potřebují po zatáhnutí dopéct, nebo zapéct můžete i s pánví nebo pekáčem dát rovnou do trouby.

Zkoušela jsem se steakem a s lososem a jsem spokojená. Nemusela jsem používat pánev a pekáč- stačil mi jeden kus nádobí. Prostě rychle orestujete maso aby se zatáhlo a dáte dopéct i s pekáčem nebo pánví rovnou do trouby. Rychlé, efektivní, snadné. Ke každému hrnci, pekáči nebo pánvi je skleněná poklice – dušení tedy taky není problém. On s tímhle nádobím vlastně nebyl problém vůbec s ničím.

Dno a stěny hrnců mají silné stěny, drží tedy dobře teplo, jsou tedy i úsporné. Kvalitní dno pekáče je tak dobré, že na něj dokonce dostanete 10 letou záruku na rovnost dna- tedy další velké plus.

Jen do myčky  nádobí asi příliš vhodné není. Nic se mu sice v myčce nestane, ale lehce se smývá nástřik, protože prostředky do myčky jsou hodně agresivní. Já si svoje nádobí hýčkám, proto ho do myčky nedávám, stačí ho vytřít a vypláchnout, není to vůbec třeba. To ale neznamená, že do myčky nesmí – to jen já ho tam radši nedávám. Stejně jako u teflonu je lepší používat dřevěné a nebo plastové vařečky a měchačky, ale to stejně už většina z nás dělá.

Takže suma sumárum – pokud chcete vařit na kvalitním úsporném nádobí, pořiďte si titanové hrnce – budete spokojeni. A pokud ho koupíte jako dárek – sklidíte pochvalu. Je totiž opravdu dobré.

Pokud si chcete nádobí koupit, najdete ho na tomto odkazu: Titanové nádobí   Čtyřhranný pekáč K268

Tady zakoupíte pekáč:  Titanový pekáč

Tady zakoupíte pánev: Titanová pánev

Na závěr přidám ještě pár videoukázek.

video o testu nepřilnavého povrchu: video test

video o smažení vajíček bez tuku:  smažená vejce bez tuku

pečení perníku v nepřilnavém hrnci: Titanové nádobí - perník

 

Testování polévkovače Easy Soup od firmy Tefal

 

 

Chtěla bych vám představit nový polévkovač Easy Soup od Tefalu.

Miluji polévky. Od mala jsem doma slýchala, že : „Polévka je grunt“. Nikdy jsem to nechápala, a protože jsem prošla školními jídelnami, moc mi polévky nechutnaly. Kouzlo dobré polévky jsem objevila, až když jsem měla vlastní děti. Naučila jsem se vařit různé druhy polévek, moje děti polévky milují a ani já si už bez polévky neumím svůj jídelníček představit. Miluji polévky krémové, vývarové i přesnídávkové. O to větší radost jsem měla z testování polévkovače Easy Soup.

Tenhle chytrý přístroj není o moc větší než rychlovarná konvice, nezabere tedy moc místa, což v panelákové kuchyni všichni ocení. Ještě víc ale oceníte, že polévku uvaříte v jednom přístroji, nemusíte ji pak složitě přelévat do mixéru, ani si ponorným mixérem nezacákáte půlku kuchyně, tenhle šikulka po uvaření hned polévku rozmixuje (zvolíte-li program na krémovou polévku). Pokud uvaříte dříve, než chcete servírovat, udrží přístroj polévku ještě 40 minut horkou. Takže další velké plus. No a pak jen zvednete víčko, a přímo z polévkovače lijete polévku na talíř. Prostě bezva. A odpadá i složité mytí, jak tomu bývá u některých přístrojů. Nic nerozebíráte, nic nevydáváte – prostě jen nalijete vodu, zmáčknete program na rychlé mytí a přístroj vám pak jen oznámí zvukovým signálem, že je umyto. Prostě sen každé hospodyňky, až se vám chce radostí zatleskat.

Polévkovač Easy Soup nemá jen program na krémové polévky, umí i polévky s kousky – takže vývarovou, nebo bramboračku uděláte taky rychle.

Další program je na mixování- já jsem si tak dělala třeba studené polévky. Takže kdo má rád třeba gaspacho, různá pyré, přesnídávky, nebo smoothies (já jsem si dělala rajčatové s bazalkou a nemělo chybu) tenhle program využije určitě rád.

Polévkovač Easy soup určitě doporučuji i maminkám, které nechtějí svoje děti krmit příkrmy ze skleniček, ale chtějí vědět, co jejich děti jí. V polévkovači uděláte skvělé masozeleninové nebo zeleninové příkrmy, nebo si uděláte svoje přesnídávky – zkusila jsem jablečno-meruňkovou, a nezbylo mi skoro ani na ochutnání, jak se doma kolem ní všichni sesypali.

Prostě jen dáte požadovanou zeleninu (pro větší děti přidáte kousky masa), zapnete a jdete si hrát s dětmi. Zvukový signál vás upozorní, že máte připravený skvělý příkrm, jemně rozmixovaný. Co miminko nesní, zamrazíte na další dny. Pak jen necháte pročistit a máte hotovo. A Vaše miminko dostane jen to, co chcete aby jedlo –žádné nežádoucí konzervanty nebo náhražky.

Easy  Soup polévkovač je úžasný přístroj, který stojí za vyzkoušení. Určitě si ve Vaší kuchyni najde svoje místo. V té mé si ho určitě našel. Budu zkoušet různé recepty a určitě se k polévkovači a receptům ještě v budoucnu vrátím.

Jako malou ukázku recept na dýňovou polévku – já se na podzim a sezónu dýní vždycky těším, takže

Dýňovou na podzim vařím moc ráda.

Úplně ten nejzákladnější recept je:

Asi 600 gramů na kostičky nakrájené dýně (já mám ráda Hokaido, ale je na vás, jakou si vyberete, i máslová je vynikající), přidáte půl kostky zeleninového vývaru , 200 ml vody a zapnete program na krémovou polévku. Po uvaření na talíři trochu zjemním smetanou. Když vařím polévku jen pro dospělé, přidám jednu chilli papričku a ještě radši plátek na kousky nakrájeného zázvoru. Polévka je pak příjemně pikantní a dobrá. Takže dobrou chuť.


Testování titanového nádobí - napařovací hrnec

Dnes bych vám v recenzi ráda představila Titanový napařovací hrnec.

O titanovém nádobí už jsem vám jednu recenzi psala, tenhle hrnec mě ale při testování zaujal natolik, že jsem se rozhodla napsat o něm recenzi samostatně.

Titanové nádobí mě samo o sobě nadchlo. Vaření v něm je velmi pohodlné, vaříte s minimem tuku- na běžná jídla není třeba olej žádný, stačí ten, kterým jste hrnec vymazali před použitím. Pouze když smažíte například řízky nebo cibulku, je třeba olej přidat. S tímhle vařením byste sklidili pochvalu od svého lékaře nebo i dietologa, velmi dobré je i pro vaření dětem. Samozřejmě téměř nepřipaluje a pokud se vám povede něco připálit - stačí otřít ubrouskem a je připraveno na další vaření.

Chtěla bych jen opravit informaci o mytí nádobí v myčce z minulé recenze. V myčce se nástřik nesmývá, jak jsem se mylně domnívala, dochází k reakci se dnem nádobí z vnější strany, při této reakci se na dně tvoří šedý povlak, který potom barví. Dá se tomu předcházet používáním ekologických tablet. Na vnitřní nástřik má myčka vliv takový, že se postupně vysušuje, je pak tedy lepší alespoň 1x za měsíc vytřít nádobí znovu olejem. Pokud tedy nádobí nechcete mýt v ruce, klidně myčku používejte, nádobí bude v pořádku.

Díky titanovému nepřilnavému povrchu se nádobí snadno čistí. Existuje několik možností, jak titanové nádobí vyčistit:

a) po vaření nemastných pokrmů

1. papírový ubrousek – titanové nádobí stačí vytřít papírovým ubrouskem 


b) po vaření mastných pokrmů

2. studená voda – do rozpáleného titanového nádobí nalijeme studenou vodu, zbytky jídla se uvolní, odplaví a celý obsah vylijeme (tzv. tepelný šok) => DOPORUČUJEME, poté nádobí pouze vytřeme do sucha

3. papírový ubrousek – rozpálené titanové nádobí necháme zchladnout a vytřeme papírovým ubrouskem

4. tekutý mycí prostředek – titanové nádobí umyjeme tekutým mycím prostředkem a vytřeme do sucha

 

Napařovací hrnec je vhodný na všechny typy sporáků a varných desek, jeho hrnec lze samozřejmě používat jako samostatný kus nádobí.

Já jsem v něm třeba vařila hovězí vývar. Kdo má rád silný vývar, takový, který se musí táhnout několik hodin na sporáku – ten tenhle hrnec bude mít ve velké oblibě, je na vaření vývaru ideální.

Pokud máte větší rodinu a děláte víc omáčky nebo polévky, také je pro vás hrnec ideální.

A teď k samotnému vaření v páře.

Hrnec má dva skleněné nástavce, velmi dobře se myjí a udržují.

Kdo má rád brambory, ten vaření v páře určitě upřednostní na vaření brambor – mají daleko intenzivnější chuť než brambory vařené ve vodě.

Také zelenina vařená v páře je mnohem chutnější, vitamíny v ní zůstávají, vypadá vzhledněji. Hlavně jsem ocenila, že mohu vařit více typů potravin najednou.

V jednom nástavci brambory, ve druhém zeleninu, nebo třeba losos chutná výborně připravený v páře. Bez zbytečného nádobí tedy lze uvařit v parním hrnci velmi chutné a zdravé jídlo.

Vařila jsem v páře i knedlíky – byly výborné, jen je lepší trošku vytřít stěny nádoby tukem, aby se syrové těsto nelepilo na okraje. Knedlíky z páry mají vynikající chuť, nejsou tak oslizlé jako knedlíky vařené ve vodě. Na vaření ovocných knedlíků je vaření v páře přímo ideální.

V páře jde dobře jídlo i ohřát – třeba právě knedlíky, brambory, zelí – prostě co potřebujete, aniž byste vystavovali jídlo vysušení a záření mikrovln.

Parní hrnec se určitě vyplatí.  Je to velmi chutný způsob vaření jídla a zachováte tím všechny důležité vitamíny a minerály, nemusíte používat tuk- zkrátka pro ty, co chtějí jíst zdravě je přímo stvořený. Ccete - li mít v kuchyni kvalitu, pak je pro vás Titanové nádobí tou správnou volbou

A tady na ukázku jeden recept na vaření v páře:

Bramborové knedlíky:

1 kg brambor vařených ve slupce, 1 vejce,sůl, 0,5 kg dětské krupičky

Po vychladnutí brambory oloupeme.nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a krupičku a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidejte ještě trochu krupičky. Z těsta vytvarujte knedlíky a hned je vložte do parního nástavce hrnce. Vaříme v páře cca 35 minut, pak nakrájíme na plátky.

Kdo by se chtěl podívat na testování dalšího titanového nádobí, podívejte se na tento odkaz: Testování titanového nádobí

Video Recept na Lososa vařeného v páře: Recept na lososa

Pokud si chcete koupit parní hrnec, stačí kliknout na tento odkaz: Parní  hrnec Titanové nádobí

Pokud chcete vidět i další tipy nádobí, klikněte zde: Titanové nádobí


Multifunkční hrnec All In One Russell Hobbs

 

Mám moc ráda vaření. V kuchyni mě to baví, proto ráda zkouším i nové přístroje a recepty. Ostatně je to na mé stránce i vidět. A ráda po vyzkoušení lidem přístroje doporučuji, pokud za to tedy stojí.

Tentokrát jsem testovala (a ještě chvíli testovat budu) multifunkční hrnec Russell Hobbs All In One.

A proč ještě chvíli budu? No protože testování je zábava a vaření v tomhle hrnci také.

Přímo neskutečně mě baví.

Vždycky jsem si myslela, že budu spíš klasický typ hospodyňky, ale musím říct, že některé kuchyňské přístroje a vymoženosti prostě miluju.  A taky jsem moc ráda, když jsou spotřebiče chytré, praktické a designově povedené – a to tenhle hrnec opravdu je. Nepostavíte si do kuchyně žádné monstrum ale hrnec. Mám ráda, když hrnec vypadá jako hrnec a není to pokus o umění, co pak zabere místo a je nepraktické.

Když dostanu nový přístroj, mám občas obavu, jestli zvládnu zacházení s ním.

Tenhle hrnec Russell Hobbs je uživatelsky velmi příjemný, po přečtení návodu velmi rychle pochopíte jak s ním zacházet a pak už si jen užíváte radost z vaření. No a jakmile v něm vaříte pár dní za sbou, už nepoužíváte návody, prostě programy mačkáte automaticky a intuitivně.

Hrnec má All In One má 8 programů.

-        Parní hrnec (s odnímatelným košem)

-        - rýže (součástí balení hrnce je odměrka a stěrka)

-        Pomalé vaření

-        Těstoviny

-        Soté

-        Vaření

-        Udržování tepla

-        Rizoto

Parní hrnec je vynikající na zeleninu, zůstává z něj krásně barevná a chutná daleko intenzivněji, než když ji vaříte ve vodě, vynikající jsou z parního hrnce brambory, já už je jinak než v páře vařit nebudu, chutnají mi daleko víc.

Také program těstoviny a rýže využívám poměrně často, program rizoto jsem ještě nezkoušela, ale určitě ho v budoucnu využiju.

Co jsem si ale užívala opravdu hodně je program pomalé vaření. Prostě si nastavíte program, o nic se nestaráte a když přijdete třeba z práce nebo nákupu, máte prostě uvařeno.

V hrnci Russell Hobbs All In One uvaříte vynikající hovězí vývar – takový ten silný, dobrý, opravdu jsem moc spokojená.

Jedinečný je z pomalého hrnce například guláš, intenzivní chuť a měkké maso – přesně tak, jak to máme rádi.

Hrnec All In One vám nahradí hned několik kusů nádobí a to je v kuchyni velkou výhodou (já mám kuchyň v paneláku malou, úspora místa je pro mě velmi důležitá). Mám větší rodinu, takže každý chodí domů v jinou dobu, proto velmi oceňuji i funkci udržování teploty.

Tenhle hrnec si v kuchyni opravdu užijete, ať už vaříte denně, nebo jen občas, uplatnění najde v každé kuchyni. A pokud nemáte na chalupě nebo chatě vařič- tenhle hrnec vám pomůže nakrmit celou rodinu bez problémů a nemusíte shánět hrnce a vařiče – máte vše při ruce v tomhle přístroji.

Jak už jsem řekla, mám moc ráda chytré a praktické přístroje. Proto vám hrnec Russell Hobbs All In One doporučuji. Pro mě je skvělým pomocníkem. Věřím, že využití najde v každé kuchyni. Dámy, pokud si chcete ušetřit námahu a čas při vaření, kupte si chytrý hrnec All In One. Pánové, pokud chcete koupit dárek partnerce nebo mamince, zvolte tenhle hrnec – budete určitě pochváleni a po zásluze odměněni chutným jídlem.

Pokud si chcete hrnec koupit, nebo  prohlédnout stačí kliknout na odkaz: hrnec Russell Hobbs All In One

 

 

Russell Hobbs Multifunkční hrnec All in one 23130-56


Smaltovaný hrnec Eco-ceramic

Dnes pro Vás testuji smaltovaný hrnec Eco Ceramic .

Na tohle testování jsem se moc těšila. Smaltované nádobí mám moc ráda. Vlastně už když jsem se začínala učit vařit, vařila jsem ve smaltovaném nádobí u babičky. Babička měla smaltované hrnce a misky moc ráda, a láska k nim přešla i na mě. Mám smaltované nádobí také moc ráda, hlavně pro jeho kvalitu, trvanlivost a odolnost vůči poškrábání. Nemám ráda v kuchyni povrchy, na které se špatně podívám, a hned je na nich škrábanec. Tohle smalt nedělá. Samozřejmě od doby, kdy jsem začínala já vařit se smalt vyvíjel a byl inovován. Proto jsem se moc těšila na testování hrnce Eco –ceramic – já mám hrnec o průměru 16 cm, objem 2,1 litrů, síla plechu 1 mm.

Tenhle hrnec mě zaujal v nabídce na první pohled – tedy přesněji řečeno celá řada se mi moc líbí. Je barevně velmi hezky zpracovaná – kombinace červené, bílé a nerezu je velmi sympatická, ozdobí určitě každou kuchyň, nejen tu mou.

A čím je nádobí Eco pramic jiné? Tady nebudu nic vymýšlet, protože složení je pevně dané, tedy bych vám o materiálu s dovolením okopírovala přímo od výrobce )kde taky sehnat lepší informace, než přímo u odborníků):

Nádobí Eco-ceramic je unikátní zejména díky svému dokonalém povrchu „Symbio“. „Symbio“ je povrchem, který byl po dlouhá léta vyvíjen špičkovým technickým týmem firmy BELIS. Při jeho vývoji se vycházelo z bohatých zkušeností s výrobou kvalitního nádobí a moderních trendů v oblasti současné gastronomie.

Povrch Symbio v sobě snoubí ty nejlepší vlastnosti keramického a smaltovaného povrchu: běžným užíváním nezničitelný, extrémně odolný proti mechanickému poškození, rovnoměrně rozvádí teplo při vaření, energeticky šetrný...a mnohé další…

Povrch Symbio však bohužel není non-stick (není nepřilnavý).

V hrnci se mi moc dobře vaří. Vařila jsem v něm hlavně polévku a omáčku, a jsem velmi spokojená. Také pudink a podobné dobrůtky v něm připravíte lehce. Prostě na co si jen vzpomenete.  Nádobí lze použít na všechny typy vařičů včetně indukčních. Nádobí samozřejmě lze mýt v myčce. K hrnci patří skleněná poklice. Na nádobí je záruka 24 měsíců.

Musím přiznat, že tohle testování jsem si užila a užívám, protože jako každá žena trávím dost času v kuchyni, a ráda se obklopuji nejen praktickými, ale i hezkými věcmi. Řada nádobí – hrnců Eco-Ceramic mě nadchla, moc se mi líbí, jsem naprosto spokojená a potvrdilo se mi, že smalt je prostě kvalita, co má tradici. A protože tohle nádobí opravdu i moc hezky vypadá, určitě se hodí i jako dárek pro někoho, komu chcete udělat radost nádobím.

Pokud chcete hrnce koupit, stačí kliknout zde: smaltované hrnce Eco- ceramic 

zdroj obrázku.http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/eshop/17-smaltovany-hrnec-eco-ceramic-prumer-16-cm-objem-21-litru-sila-plechu-1-mm.html

Hrnce vyrábí firma Belis: Firma BELIS se rozhodla vyjít vstříc zákazníkům, kteří hledají kvalitní, české nádobí s neokoukaným designem. Těmto zákazníkům nabízí nové řady smaltovaného nádobí. Tyto řady se odlišují od stávajícího sortimentu zejména nerezovým (nebo bakelitovým) kováním a skleněnou poklicí. Při vývoji tohoto nádobí byl kladen důraz zejména na kvalitu a eleganci.  Během výroby tohoto nádobí je nutno použít některé komponenty od subdodavatelů. Jedná se například o skleněné poklice, nerezové kování apod. Dodavatelé těchto součástek musejí splňovat vysoké standardy kvality firmy BELIS a jejich výrobky jsou těmi nejkvalitnějšími, které jsou v dané kategorii k dostání.

Smaltovaný rendlík Eco-ceramic, průměr 24 cm, objem 4,5 litrů, síla plechu 1,2 mm

Smaltovaný hrnec Eco-ceramic, průměr 16 cm, objem 2,1 litrů, síla plechu 1 mm

Smaltovaný rendlík Eco-ceramic, průměr 16 cm, objem 1,4 litrů, síla plechu 1 mm


 

Granitová pánev

Dnes jsem pro Vás testovala pánev, která ušetří Vaši peněženku i zdraví.

Přiznávám, že mě zaujala už ta myšlenka úspory energií. Vařím ráda a vařím často, proto řeším úsporu energie při vaření. Tahle pánev má speciální povrch s granitovou úpravou. Je oproti titanovým pánvím starší výroby o dost lehčí - to je mi příjemné. Testovala jsem pánev o průměru 24 cm, objem má  2,7 litru, váží 1,7 kg.

Připravila jsem  pánev před prvním použitím – není to nic těžkého- umyjete pánev běžným způsobem, pak ji natřete olejem nebo jiným tukem po celém vnitřku a zahřejete (já mám plynový sporák, takže jsem zahřívala asi 5 minut), po vychladnutí znovu umyjete a je hotovo. Napořád. Už nemusím pánev složitě vymazávat, povrch je připraven na zdravé vaření bez tuku. Vyzkoušela jsem volské oko a palačinky a jsem spokojena. Samozřejmě palačinky na téhle pánvi neházím, ale obracím obracečkou, ale jdou opravdu smažit bez tuku a jsou vynikající. To ocenily hlavně moje děti, protože palačinky milují, a já jsem spokojená, že jim nedávám mastné jídlo. Pánev se zahřívá dost rychle, takže nemusíte zbytečně dlouho čekat, než se rozpálí, výhodou je, že se rozpálí celá ( ne jenom po dně), takže jídlo jde připravit rychleji (tedy s úsporou za energii). Povrch je NEPŘILNAVÝ. Restovala jsem zeleninu, a taky jsem vyzkoušela maso na „čínu“ a jsem spokojená – díky nepřilnavému povrchu se nepřichytilo ani maso naložené přes noc v solamylu, což bývá jinak docela problém. Maso se zeleninou není třeba příliš podlévat – tady zase díky chytrému speciálnímu okraji skleněné poklice dochází k vaření k mírnému přetlaku páry, to podporuje zdravé vaření s malou nutností podlévat.

Pánev má objem 2,7 litru, je tedy vhodná i na vaření omáček. Já jsem vyzkoušela omáčku na špagety – kuřecí maso s bazalkou v rajčatové omáčce – uvařeno v rychlosti, bez tuku a s vynikajícím výsledkem. V pánvi lze připravit vlastně jakoukoliv omáčku. Jen třeba do guláše a omáček podobného typu bude třeba trochu oleje přidat, aby se orestovala cibulka.

A ještě nějaké technické specifikace pánve:

  • Úchyty a rukojeti na pánvích jsou vyrobené z vysoce kvalitního materiálu, odolávají teplotám až do 220 °C. Jejich konstrukce umožňuje bezpečnou manipulaci, aniž byste se popálili.
  • Povrchová úprava neabsorbuje pachy, s nádobím můžete vařit, péct i smažit, můžete ho použít i v troubě.
  • Na dna nádob je plazmovou metodou COLD SPRAY nanesená speciální vrstva feritické nerezi, která dokáže indukovat magnetické vlnění. Takto upravené dno je následně obrobeno a důkladně vybroušeno na nejmodernějších CNC soustruzích s použitím speciálních diamantových nástrojů. Díky aplikaci speciální feritické nerezi metodou COLD SPRAY jsou námi vyráběné indukční nádoby zaručeně nejefektivnějším, nejrychlejším a zároveň nejtišším nádobím na trhu.

 

Takže na závěr – opět se mi potvrdilo, že kvalitní nádobí v kuchyni ušetří spoustu času, energie a já jsem pak spokojená, přímo nadšená.

Když se nemusím bát, že něco připálím, nebo že se mi všechna šťáva z masa vydusí, vaří se mi mnohem lépe a jsem v kuchyni ještě radši. Tohle nádobí doporučuji i jako dárek. I pokud máte starší rodiče, kde se obáváte, jestli by třeba povrch nepoškrábali, tady není třeba obav. Moderní technologie nástřiku povrchu nádobí je o mnoho kvalitnější, než jsme byli zvyklí třeba u teflonu, takže k poškrábání nedojde, ani když vezmete při vaření vidličku, nebo omyjete pánev drsnou stranou houbičky. Ani na „oťukání“ není pánev choulostivá ( to jsem osobně vyzkoušela, když mi syn pomáhal s nádobím a pánev mu vypadla). Takže pokud chcete být v kuchyni spokojení a vařit zdravě, určitě si pořiďte nádobí s granitovou úpravou.

Pánev koupíte zde: www.znackovanadobi.eu  - přímý odkaz na pánev po kliknutí zde: Granitová pánev


 

Smaltovaný oválný pekáč

Dnes vám chci představit smaltovaný pekáč Sfinx, síla plechu 2 mm.

Pekáč je oválný, vysoký 11,7 cm, objem má 6,5 litru. K pekáči je jako příslušenství poklice.

Když jsem tenhle pekáč začala používat, byla jsem nadšená. Už jsem psala, že jsem velký fanda smaltovaného nádobí. A pekáč z řady SFINX je prostě dokonalý. Až se mi chce veršovat –

tenhle pekáč

je mezi pekáči sekáč

upečeš v něm, co je třeba

kachnu, kuře, nebo chleba.

A nepřeháním. Je to opravdu skvělý pekáč. A vejde se do něho opravdu hodně, takže v něm upečete husu, kachnu, kuře- prostě co potřebujete. Já jsem v něm pekla i svíčkovou – po upečení masa se zeleninou jsem nechala v pekáči maso naložené i se zeleninou, a protože má opravdu skvělý velký objem, mohla jsem mít naloženo v množství nálevu, který jsem použila na svíčkovou omáčku pro 8 lidí, a ještě zbylo. Mám větší rodinu, takže někdy vařím a peču poměrně velké množství jídla, a tenhle pekáč rozhodně stačí i pro rodinu s více než 4 členy. Zkusila jsem v pekáči upéct i chleba, v první fázi pečení jsem pekla s poklicí, druhá fáze byla po odklopení a chleba se krásně povedl- vnější okraje pekáče jsou dostatečně vysoké, takže se udělala krásná kůrka a chleba se přitom nepřipálil po stranách, což bývá problém u nízkých pekáčů.

Po upečení šel velmi dobře umýt, nemusela jsem nijak zvlášť  drbat, prostě jsem nechala chvíli odmočit a pak umyla jarem.

Pro nádobí BSE je charakteristický černý, matný smalt vně nádob. Tento smalt je zprvu otevřený, a tak jsou na něm viditelnější stopy po otěru. Stopy se dají samozřejmě pohodlně umýt. Tento matný smalt se však po pár použitích a umytích „zatáhne“ a získá klasickou, tmavě černou barvu

A protože smaltované nádobí je kvalitní, je zdravotně samozřejmě naprosto nezávadné, a má velkou životnost, je to investice, která se v kuchyni rozhodně vyplatí.

Pekáč koupíte zde: oválný smaltovaný pekáč  

Takže rychle objednejte pekáč, vyndejte z mrazáku kachnu, husu, nebo kuře a přeji vám všem dobrou chuť

Oválný smaltovaný pekáč SFINX, síla plechu 2 mm


Nádobí Kolimax 

V kuchyni mi stojí nová

Pánev granit nerezová

Žádné jídlo nepřipálí

Kdo ji má, ten si ji chválí..

 

Tyhle rýmy mne napadaly při testování úžasné pánve CERAMMAX PRO COMFORT s keramickým povrchem granit červený.

Taky jsem si vzpomněla na babičku, která mne učila vařit. Uměla na svém starém sporáku vykouzlit skvělá jídla, v duchu mne několikrát napadlo, jaké kulinářské zázraky by dokázala s touhle pánví.

Testovala jsem pro vás pánev Cerammax pro komfort se skleněnou poklicí, úchyty (které mimochodem při vaření nepálí a to je bezva), průměr 26 cm, objem 3,5 litrů, keramický povrch červený granit.

Pánev vám od prvního použití padne do ruky jako ulitá. Je lehounká a moc hezky vypadá. Musím pochválit i poklici – zatímco většina poklic má povrch úchytu štoubovací, takže se pod něj dostává voda při mytí a někdy i z páry při vaření-tady je úchyt napevno přidělaný a neprotáčí se ani se pod něj žádná voda nedostane.

Sám povrch pánve je přizpůsoben dnešnímu modernímu vaření, takže lze vařit téměř bez tuku. Pánev se poměrně rychle rozpálí a krásně vede teplo, takže je i úsporná – spotřebujete méně energie.

Objem pánve je dostačující i na dušení masa na omáčku, můžete tedy maso orestovat, pak podlít, aniž byste museli použít dvě nádoby pouze přiklopíte a dusíte. Připravila jsem v pánvi vynikající roštěnou, takže rodina se jen olizovala:

Plátky hovězího roštěnce naklepete po obou stranách, osolíte, opepříte a obalíte v hladké mouce (lehce), pak na pánvi zpěníte cibulku a maso orestujete po obou stranách . Já jsem vařila pro 4 lidi, takže jsem restovala 2x po dvou plátcích, 2 plátky jsem si odložila po zatáhnutí na talířek, a orestovala další dva.Orestované plátky masa vložíte zpět do pánve, podlijete vodou, kterou podle chuti přisolíte a opepříte a dusíte doměkka. Já po změknutí zahušťuji máslovou jíškou. Vynikající jídlo připravené s minimem tuku v poměrně krátkém čase.

Vynikající jsou i španělští ptáčci, nebo jiná jídla, která ještě po smažení dusíte.

Pánev není skvělá jen na omáčky – my máme rádi i zeleninovou pánev na čínský způsob – orestuji kousky masa do změknutí (někdy je nakládám, jindy přidám sojovou a worcesterskou omáčku těsně před přípravou), přidám zeleninu kterou zrovna doma mám, krátce do změknutí pod pokličkou povařím a podávám s rýží nebo nudlemi – Rychlovka, která chutná každému. A protože někdy maso nakládám do solamylu, který se rád přichytává, byla jsem zvědavá, jak si  s tím pánev poradí. A úplně v pohodě. Maso se krásně orestovalo, nepřichytlo se ani nepřipálilo. Takže spokojenost maximální. Opravdu ideální nádobí pro všechny, kdo rádi vaří.  Když je totiž kvalitní nádobí, vaří se nám nějak lépe. A na tohle nádobí se krom toho i hezky kouká, takže ho mohu jen doporučit. Technické specifikace si vymýšlet nelze, proto vám poskytnu o nádobí Cerramax informace od výrobce.

Specifikace výrobku od firmy Kolimax


- ručíme za jeho vysokou kvalitu, na tento výrobek poskytujeme prodlouženou záruku 5 let
- v případě potřeby má veškerý servis zajištěný přímo u výrobce v české republice
- vyrábíme ho z potravinářské nerezavějící oceli CrNi18/10 pro 100% zdravotní nezávadnost
- používáme velmi odolný a snadno čistitelný keramický povrch od švýcarské firmy ILAG
- jeho akumulační sendvičové dno A-THERM INDUCTION uspoří energii při vaření
- je vhodné na všechny druhy sporáků - indukční, plynové, elektrické a sklokeramické
- po celou životnost garantujeme rovinnou stabilitu dna pro bezztrátový přenos tepla
- moderní plastové úchyty s tepelnou odolností do 220°C lze používat v troubě
- úchyty minimálně přenášejí teplo od rozehřáté nádoby
- má široký odlévací okraj pro snadné přelévání bez ukapávání a zašpinění nádoby
- zabroušený odlévací okraj chrání keramický povrch před poškozením od poklice a náčiní
- parní ventil v poklici z bezpečnostního skla odvádí nadbytečnou páru
- snadno se čistí a udržuje, stačí proud vody a měkká houbička s čistícím prostředkem
- pokud je potřeba, lze jej bez problémů mýt v myčkách nádobí
- odtokovými drážkami pod úchyty poklic odtéká zkondenzovaná voda po mytí v myčce

CERAMMAX PRO COMFORT Nerezová pánev se skleněnou poklicí, s úchyty,  průměr 26cm, objem 3.5l, vysoká 8 cm, keramický povrch červený granit

 

Vypíchnout bych chtěla hlavně dlouhou záruku – nádobí je tak kvalitní, že vám místo běžných dvou let poskytují záruku hned let pět.

 

 

Otestovala jsem pro vás ještě nerezový rendlík s poklicí z řady PROFESSIONAL, který by neměl chybět ve vaší kuchyni, pokud rádi vaříte. Tahle řada dělá čest svému jménu a je opravdu na profesionální úrovni. Můj přítel, který se mnou někdy vaří, se  na ten hrnec zálibně podíval se slovy :Ten tě holka ještě přežije, to je kvalita!. A má pravdu – kvalitní nerezové provedení, skvělý design, prostě nádobí, které nijak neotlučete, skvěle se udržuje a dobře se v něm vaří. Nádobí, které si do svých kuchyní pořizují i profesionální kuchaři, a já už chápu proč. Když porovnám tenhle rendlík se svým starým nádobím, jednoznačně je prostě lepší. Jsem ráda, že tyhle nové nerezové hrnce mají uvnitř i objemovou rysku, pokud tedy potřebuji podlívat maso, nebo třeba jen dát vodu na těstoviny, prostě si odměřím potřebné množství přímo podle rysky v hrnci. Poklice k hrnci je samozřejmostí. Já  spoustu jídel i příloh ráda dopékám v troubě, takže pokud třeba jste zvyklí rýži dávat dojít do trouby, tenhle hrnec s nerezovými úchyty prostě jen vezmete a dáte do trouby. Na rendlíku není plast, můžete v něm tedy i zapékat a dopékat podle potřeby. Hrnec má akumulační sendvičové dno, šetří tedy vaši energii. Kvalitu tohoto hrnce ukazuje i to, že místo obvyklých dvou let je na hrnec záruka let deset.

PROFESSIONAL Nerezový rendlík se skleněnou poklicí, průměr 22cm, objem 3.0l

Pokud chcete tedy vařit v kvalitním nádobí jako profesionál, nerezové nádobí řady Professional je pro vás to pravé.

Specifikace nádobí Professional od firmy Kolimax:

- ručíme za jeho vysokou kvalitu, na tento výrobek poskytujeme prodlouženou záruku 10 let
- v případě potřeby má veškerý servis zajištěný přímo u výrobce v české republice
- vyrábíme ho z potravinářské nerezavějící oceli CrNi18/10 pro 100% zdravotní nezávadnost
- jeho akumulační sendvičové dno A-THERM INDUCTION uspoří energii při vaření
- je vhodné na všechny druhy sporáků - indukční, plynové, elektrické a sklokeramické
- skleněné poklice z temperovaného skla můžete bez problémů použít v troubě až do 300°C
- celokovové úchyty s přerušenými tepelnými mosty na nádobách Vás nebudou pálit
- po celou životnost garantujeme rovinnou stabilitu dna pro bezztrátový přenos tepla
- má široký odlévací okraj pro snadné přelévání bez ukapávání a zašpinění nádoby
- uvnitř nádob je značení litráže pro snadné odměření objemu
- parní ventil v poklici z bezpečnostního skla odvádí nadbytečnou páru
- vnitřní povrch je 3x broušený pro snazší údržbu i pohodlnější vaření
- lze jej bez problémů mýt v myčkách nádobí

A na závěr zhodnocení: Oba hrnce , které jsem testovala jsou od firmy Kolimax. Firma vyrábí už spoustu let kvalitní nerezové ČESKÉ nádobí. Nádobí, které je hezké na pohled, a má velmi vysokou kvalitu.  Už když si nádobí objednáte, máte pocit, že firmě na vás záleží – skvělá komunikace, balík perfektně zabalený v nové krabici, každý hrnec je v krásné červené krabici Kolimax ( velmi často se mi u většiny eshopů stává, že zboží chodí v otrhaných krabicích, uvnitř vystlaných vším možným a někde mezi výstelkou je zboží). U Kolimax máte pocit jedinečnosti a toho, že si vás váží už při rozbalování výrobků. Pokud pominu, že jeden den v podvečer jsem hrnce objednala a druhý den jsem je měla doma, jsem nadšená samozřejmě kvalitou nádobí a dlouhou záruční dobou. Pokud  stále platí, že : Dobré zboží se chválí samo…nezbývá mi než souhlasit. A protože tyhle hrnce opravdu skvělé jsou, přidávám slova chvály a velké doporučení hrnců Kolimax. 

Nerezový rendlík koupíte po kliknutíí zde: Nerezový rendlík z řady Professional

Nerezovou pánev s keramickým granit povrchem koupíte po klinutí zde: Pánev nerezová keramický granit povrch červený

eshop Kolimax po klinutí zde: eshop Kolimax


Smaltované misky Countryside a Heaven -jedinečné misky

Dnes bych Vám chtěla představit misku. Možná si říkáte, co je na misce zvláštního.  Tahle miska je totiž opravdu speciální, a pokud máte rádi kousky nádobí, které jsou něčím jedinečné, tak to tahle miska opravdu je. Je totiž vyráběná jen u nás v Čechách, a každá miska je originál, každá je vyráběna ručně, jednotlivé druhy smaltu nejsou nanášeny na strojní lince, ale rukama zkušených pracovnic. Misky jsou  dekorovány speciální technikou nanášení smaltu- takzvaným fládrováním. Každá miska je tedy originál a každá je jedinečná. Nikde jinde na světě se tato technika nanášení smaltu nepoužívá. A co je to Fládrování? To jsem se dozvěděla přímo na stránkách Belis.eu.

Fládrování je skoro zapomenutá technologie, která však pro svou jedinečnost nemohla být definitivně pohřbena. Tým pracovníků firmy BELIS se jí rozhodl znovu oživit a nabídnout zákazníkům, kteří hledají originalitu, vymykající se zažitým stereotypům, v sortimentu smaltovaného nádobí. Tuto techniku používá firma BELIS jako jediná na světě a žádný jiný výrobce smaltovaného nádobí jí ve svém sortimentu nenabízí. Jedná se o jedinečnou technologii, kdy každý kus nádobí je unikátem. Jednotlivé pruhy smaltu jsou totiž ručně nanášeny s náležitou pílí a pečlivostí našimi zkušenými pracovnicemi. Každý fládrovaný hrnec, rendlík či miska má tedy vlastní „otisk prstu - duši“, protože šířka pruhů, jejich ostrost či jednotlivé linky ve fládru se díky technologii ručního nanášení mohou mírně lišit.“

Jste zvědaví, jako jsem byla já? Tyhle misky moc hezky vypadají, jsou moc hezké svým provedením i designem, budou se dobře vyjímat i jako dekorace. Dají se použít samozřejmě jako klasická miska, na servírování, ale na rozdíl od běžných misek i na zapékání. Já jsem z nich naprosto nadšená. V létě moc ráda dělám různé druhy salátů – teplé i studené. Například ovocný salát, nebo třeba i jen nakrájené kousky melounu podávané v téhle misce jsou krásně vychlazené a chlad si udrží déle než třeba v misce plastové. No, a když máte salát, který chcete podávat teplý ( třeba těstovinový salát s tuňákem), prostě si ho v troubě ohřejete. Nebo si připravíte jakýkoliv zapečený pokrm, který Vám chutná. Misky se budou vyrábět v různých velikostech, vybere si tedy opravdu každý. Skvělá je u těchto misek i údržba – tenhle smalt jde velmi dobře omýt, často stačí jen vypláchnout, špína po smaltovaném povrchu krásně steče pryč, máte-li tedy v miskách třeba ovoce, vypláchnete a jsou připraveny k dalšímu použití. Já jsem pro Vás testovala misky Countryside a menší Heaven a jsem nadmíru spokojená. Jakmile budou v prodeji, určitě si dokoupím ještě nějaké další.

Misky budou vyráběny a prodávány od července 2017. Firma Belis vyrábí úžasné druhy smaltovaného nádobí. Tentokrát nás překvapili miskami, které jsou opravdu unikátní, ve světě jedinečné, a myslím, že budou ozdobou každé kuchyně.

Pokud nechcete na tyhle úžasné misky čekat, určitě si vyberete z nabídky smaltovaných zapékacích a servírovacích misek -stačí kliknout zde: smaltované misky k zapékání a servírování


Grilovací pánev

K létu patří i grilování. Grilované pokrmy mám moc ráda pro snadnost jejich přípravy a taky proto, že jsou většinou zdravější – grilujeme většinou při vyšších teplotách, maso se zatáhne a zůstává uvnitř šťavnaté a přitom si zachovává výživné látky. Jenže co dělat, když se stane, že máte naložené tři kila masa pro celou rodinu a přátele a začne pršet. Pro tyto případy vám velmi doporučím grilovací pánev. Je úžasná, když se s ní naučíte pracovat, můžete si grilovat a opékat steaky nejen v létě. Chvilku mi trvalo, než jsem si na pánev zvykla- pak jsem zjistila, že je třeba nechat ji opravdu dobře rozpálit, nepospíchat, a pak máte masíčko skvělé chuti – rychle se zatáhne, stačí pár minut po každé straně a skvěle si pochutnáte.

V dnešní době už si lze koupit kvalitní pánev, která neničí životní prostředí a šetří energie.

Takže pokud nechcete při špatném počasí čekat s grilováním, pořiďte si domů kvalitní grilovací pánev. A nebojte se, využití najde jistě i během roku.

Já jsem vyzkoušela pánev na grilování Canging Flameguard a jsem spokojená.

Ve chvíli, kdy je pánev dostatečně nahřátá vás upozorní změnou barvy a grilování může začít. Pánev lze mýt v myčce a je vhodná pro všechny typy sporáků.

-Trojvrstvová mramorová vrstva zajišťuje pohodlné používání. Díky nepřilnavému povrchu poskytuje rychlé vaření a umytí

-senzor na pánvi upozorní, že je už nahřátá a má ideální teplotu na smažení

-ergonomicky měkká rukojeť

-vhodná na všechny typy vařičů: plynový, elektrický, keramický, halogenový, indukční a i do trouby na pečení do teploty max. 220 °C

-turbo indukční dno (rychle se nahřívá)

-šetří 35 % energie

-elegantní design

-Eco Friendly -neobsahují PFOA, olovo, kadmium

 

No a jak nejlépe naložit maso na grilování? Ideální je, aby bylo naložené přes noc, a aby maso v nálevu bylo položené celé. Na ryby a vlastně každé maso je ideální nakládat do oleje a bylinek.

Receptů na marinády je spousta. U nás nejvíc chutná 

 

Marináda moschári

 

 

Budete potřebovat:

• Bílý jogurt -  1 kelímek
• Sůl – ½ lžičky
• Pepř – podle chuti, asi ¼ lžičky
• Červená paprika – 1 plná  lžíce
• Chilli podle chuti, stačí trošku
• Česnek – 2 - 3 stroužky

 

Bílý jogurt smíchejte se všemi ingrediencemi, česnek nadrťte. Tato marináda se hodí ke všem masům.

 

Takže pokud počasí nepřeje, nebo máte prostě jen chuť na grilované maso nebo steak uprostřed týdne a nemáte gril doma, nebo nemáte zahradu na grilování, ugrilujte si maso v klidu v kuchyni na výborné grilovací pánvi.

Kdo má grilovací pánev, toho počasí už nikdy nezaskočí.

grilovací pánev koupíte po kliknutí zde: Pánev na grilování a steaky

další pánve a zboží do kuchyně může te koupit zde: kuchyňovo.cz

 

obrázek zdroj:http://www.kuchynovo.cz/Panev-na-grilovani-26-cm-Changing-Flameguard-d16.htm


 

Recenze sada nožů Wüsthof Classic 2ks + brousek

Nože. Každý, kdo vaří, nebo se pohybuje v kuchyni, ví, že nože jsou chloubou každého kuchaře či kuchařky. Kuchaři si nosí svoje nože sebou a opatrují je jako oko v hlavě. Všichni totiž víme, že krájením v kuchyni strávíme nejvíc času, a je jednou z hlavních částí přípravy jídla. A taky dobře víme, že pokud se v kuchyni pořežeme, je to nejčastěji tupým nekvalitním nožem.

Já jsem ve svém životě vyzkoušela už spoustu nožů, a zjistila jsem, že ne každý mi padne do ruky. A taky jsem zjistila, že když mám kvalitní nůž, krájí se mi dobře a nebolí mne pak prsty. Protože mám velkou rodinu, vařím opravdu hodně. A mám ráda kvalitní věci, které mi usnadní práci. Proto jsem s radostí pro vás otestovala nože Wüsthof. Testovala jsem Classic sadu dvou nožů + brousek – perfektní startovací sadu pro hobby kuchaře.

 

Otestovala jsem dva typy nožů – kuchařský nůž Classic a nůž na zeleninu. Oba nože jsou nože kované.

Kuchařský nůž Classic - délka čepele 20 cm

·        klíčový nůž v kuchyni

·        dokonale vyvážený - prodloužení vaší ruky

·        na krájení, sekání či kostkování všech druhů potravin

S nožem Classic už krájení není žádný problém.  A nejen krájení, ani vykošťování – ráda vykošťuji třeba kuřata na rolády a s tímhle nožem to jde opravdu skvěle.  A když při krájení nebo vykošťování masa náhodou narazíte na kost, nestane se žádný průšvih, jako u keramických nožů, které se odlomí. Nůž je lehký a sedí dobře v ruce. Mám poměrně malé ruce, tak jsem měla strach, jestli nůž pro mě nebude příliš velký nebo těžký, ale sedí v dlani velmi dobře a je i lehký. Nůž je skvěle vyvážený, krásně se rozloží síla řezu, krájení jde tedy lehce, není třeba na nůž nijak zvlášť tlačit. Syn, který se vyučil kuchařem na nože jen koukl a řekl“ No jo, Solingen, to ti půjde krájení samo“.. a měl pravdu. Jde to skvěle.

Nůž na zeleninu se stal mým prakticky nejoblíbenějším nožem.

Nůž na zeleninu Classic - délka čepele 10 cm

·        nejuniverzálnější nůž

·        pro rozmělnění šalotky, cibule a bylinek, stejně jako na čištění a krájení zeleniny

 

Mám velkou rodinu, takže mužská část rodiny miluje všechny typy gulášů, holky zase různé saláty se zeleninou. A tak stojím a krájím.  Na guláš, jak všichni víme, je potřeba nakrájet velké množství cibule, myslela jsem si dřív, že si na to zvyknu, ale i po letech u cibule pláču. Proto jsem moc ráda, že jsem konečně našla nůž, se kterým mi jde krájet raz dva. Oči mi sice slzí, ale krájení jde rychle a lehce, takže čas u cibule není tak dlouhý. Nůž mi krásně sedl do malé ruky, takže i zeleninu už krájím s radostí. Nikdy bych bývala nevěřila, že kvalitní nůž může tolik usnadnit práci. Až s tímhle malým zázračným nožíkem na zeleninu jsem zjistila, jak je důležité, aby nůž v ruce seděl. A vůbec mě po krájení velkého množství zeleniny nebo cibule nebolí ani zápěstí ani prsty. Tenhle nůž si budu hlídat jako oko v hlavě. Pokud krájíte často zeleninu, jako já, tenhle nůž si určitě pořiďte. Je dokonalý.

·        K sadě nožů je přiložen i ostřič nožů – jak většina z nás říká :  brousek. Nikdy jsem nepochopila jak brousit nože ocílkou, proto mám brousky ráda. Tenhle brousek je kvalitní a nože opravdu nabrousí i laik. Ostřič nožů je dvoustupňový. První stupeň zostří tupé hrany, druhý (jemný-keramika) dobrousí nůž v návaznosti na první stupeň, použít ho lze, i když chceme nůž jen dobrousit. S tímhle brouskem už prostě ve vaší kuchyni nenajdete tupé nože.

 

Pokud jako já vaříte denně, nebo pokud jste hobby kuchaři, určitě by tyhle dva nože neměly ve vaší kuchyni chybět. Jejich kvalitu poznáte už při  prvním zakrojení. Mohu je s klidným svědomím doporučit, a doporučím je i své nejbližší rodině. Nikdy bych nevěřila, že krájení kvalitním nožem tolik usnadní práci a hlavně že s kvalitním nožem po krájení nebolí prsty ani zápěstí. Takže dámy, pokud mohu radit, ukliďte staré nože do skříně a kupte si nože Wüsthof. Budete určitě spokojené.

A na závěr ještě něco o firmě:

Solingen...

Německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Pokud se rozhodnete pro originální nožířský výrobek ze Solingenu, vyvarujte se výrobkům, u kterých Vám prodejce jasně neprokáže jeho původ. Mnoho nožů na trhu nese označení „Solingen“, které samo o sobě nic neznamená. Většina takových produktů je lépe či hůře zabalená napodobenina. Těmto problémům se vyvarujete při nákupu originálních nožířských výrobků Wüsthof Dreizack Solingen, vyráběných podle nejvyšších standardů kvality.

O firmě...

Jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.

 

Pokud si chcete koupit tuhle úžasnou sadu nožů s brouskem, klikněte zde: Sada nožů s brouskem

Pokud chcete inspiraci pro nákup dalších nožů, klikněte zde: www.wusthof.cz