testování Systémové žehličky Philips Perfect Care Expert

01.08.2016 12:24

 

Systémová žehlička Philips  Perfect Care Expert.

 

Hned v začátku recenze se přiznám, že jsem člověk, který žehlí opravdu nerad, odkládám žehlení na poslední chvíli, takže většinou pak na mě čeká velká hromada prádla. Žehlení pak nejde od ruky, vidina toho, že budu stát u žehlení 2 a víc hodin mě pak děsí a jsem znechucená, už když jdu žehlit. Možná i proto mě žehlení nebaví. Tím víc jsem byla zvědavá, jestli mě žehlení se systémovou žehličkou od Philipsu bude alespoň trochu bavit.

Přiznávám, že žehlečka – nebo chcete-li parní generátor (jak tomuto typu žehliček někteří říkají) mě zaujala na první pohled. Byla jsem prostě zvědavá.

Potěšila mě impozantně velká nádržka na vodu – nebudu muset neustále dolívat.

A tak jsem rozdělala žehlící prkno, přistavila koš a šla připravit žehličku.

Vzala jsem nádržku na vodu, naplnila ji a vložila do žehličky. Vytáhla jsem šňůry z jejich „úkrytu“ v žehličce, a vyndala samotnou žehličku, která je k parní nádrži připevněna zámkem, aby šla lehce zvedat – cvak a je venku, cvak a drží zpátky. Jako malé dítě jsem cvakla asi 4x, prostě se mi to fakt líbilo. Pak jsem nervózně zapnula  tlačítko a čekala, až se žehlička ohřeje. A ejhle, stůl byl najednou plný vody. Takže z vlastní zkušenosti doporučuji – zkontrolujte si šroub, kterým se vypouští voda při odvápňování žehličky (zbavení vodního kamene)- šroub utažen, a to byla taky jediná nepříjemnost, která mě u žehličky potkala.

Když už jsem zmínila šroub na odvápnění – je to velmi snadné čištění, na které vás v případě nutnosti upozorní kontrolka, nemusíte tedy nic hlídat, žehlička vás sama upozorní.

A pak už jsem začala opravdu žehlit. Parní ráz je impozantní, napařování je opravdu bezva – nemusela jsem žehlit věci z obou stran, tahle žehlička úplně v pohodě zvládla i hodně pomačkané prádlo. Já jsem dosud používala ždímání prádla na nižší otáčky, abych neměla polámané prádlo, protože mi to pak nešlo rozžehlit. S touhle žehličkou jsem s polámaným prádlem neměla žádný problém. Jen jsem si musela zpočátku trochu dávat pozor, abych při parním žehlení nevyráběla faldy, ale když se látka náhodou shrnula a já přežehlila do skladu, šlo to dobře zase rozžehlit, takže žádná katastrofa, jde jen o zvyk.

 

Velkou výhodou systémové žehličky je, že nemusíte nastavovat teplotu. Žehlička si ji nastavuje sama, a věřte, že nepřipálíte a nepřichytíte žádný materiál. Ano, zkusila jsem od hedvábí přes vlnu a silon až po bavlnu a úplně v pohodě. Žádné nastavování teploty, žádné připálené prádlo ani přichycené k žehličce. Tohle asi ocení hlavně pánové, kteří často říkají, že nevědí, jaký materiál mají zrovna v ruce,  a i když by manželce často rádi pomohli s žehlením, netroufnou si.

Pánové, můžu vám říct – vyzkoušejte systémovou žehličku Philips Care expert a bude vás žehlení bavit. Žehlíte, nic nehlídáte a u toho si pohráváte s párou. Je to fakt bezva.

Nevím, jak jsem mohla bez téhle žehličky dosud existovat. Věřte, že vracet ji, se mi bude opravdu těžko, když už jsem si ji zkusila, nebude se mi chtít žehlit klasickou, takže já už přesně vím, o co budu psát Ježíškovi pod stromeček.

 

Musím uznat, že po použití žehličky Philips Care Expert jsem byla fakt nadšená. Žehlila jsem polovinu doby než obvykle a mě tedy to žehlení fakt bavilo. Minimum vynaložené námahy a prádlo vyžehlené jak od profesionála.

Prohlédnout žehličku a její technické specifikace   si můžete zde: systémová žehlička Philips Care Expert

Pokud chcete vybírat, systémových žehliček od Philipsu je více druhů, podívejte se třeba na tomto odkazu ( jsou tam popisy i nabídka prodejců s nejlepší cenou) : Systémové žehličky Philips

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: