Testování punčochového zboží Elite

22.05.2017 15:43

Jako malá holka, když jsem nosila punčocháče (které tehdy, jak si určitě spousta z vás vzpomene, se vždycky vytáhly tak, že plandaly kolem nohy, hrnuly se, a z nějakého důvodu vždycky sjížděly, takže před chodidlem se jako zmije plazily ještě punčocháče) jsem závistivě pokukovala po starších holkách a paních, které nosily silonky. Když jsem dospěla do věku, kdy jsem své první silonky od maminky dostala, byla jsem patřičně pyšná. Opatrně jako s pavučinkou jsem s nimi zacházela, natahovala je jemně na nohy a byla šťastná, že je mám. Až do chvíle, než jsem zjistila, že se na ně stačí „špatně podívat“ a tu najednou prasknou, tu začne utíkat oko, tu se zatrhnou o židli- nevydržely mi často déle než jeden den. O to víc jsem ráda, že jak šel čas, technologie postoupila kupředu a silonky už mi vydrží mnohem déle, lépe se oblékají, nepraskají – prostě jsou super.

A protože jsem žena, a moc ráda nosím sukně a šaty, silonky nosím opravdu často. Většina z nás nosí silonky moc ráda, některé je mají i v práci předepsané jako součást oblečení, proto všechny řešíme, které jsou ty správné, které jsou kvalitní, které vydrží a které naopak nestojí za nic.

Proto jsem byla moc ráda, když jsem dostala možnost otestovat silonky a punčochové kalhoty od firmy Elite. Firmu Elite vnímám, jako výrobce velmi kvalitního zboží za velmi přijatelné ceny. Měla jsem možnost vyzkoušet punčochové zboží i z ciziny, musím ale s hrdostí přiznat, že Elite vítězí na plné čáře.

Při  testování jsem se dozvěděla ještě jednu cennou informaci. Možná je to ostuda, ale já jsem se vždycky domnívala, že označení např. 20 den znamená dobu výdrže punčoch. nějak mne nenapadlo, že by to mohlo znamenat něco jiného a víc jsem se o to nezajímala. pro všechny stejně nezasvěcené tedy přináším informaci, co toto číslo znamená. Jedná se o jemnost příze, ze které je punčochové zboží upleteno, tedy laicky řečeno znamená, čím nižší číslo např. 10 den, tím jsou punčochy jemnější, průhlednější, neviditelnější a čím je číslo vyšší – např. 60 den, tím je vlákno objemnější, punčochové zboží je tím pádem silnější, více kryje, vhodně do chladnějšího počasí.

Vynikající na běžné nošení do práce jsou punčochové kalhoty. Vyzkoušela jsem dvoje z řady Exclusive a to artikl ANDREA – jemné punčochové kalhoty z mikrovlákna s ovinutým elastanem (Matt Microfibre Tights – 3D super elastic) - jsou to matné elastické, 20 denierové punčochové kalhoty s mikrovláknem, jsou velmi příjemné na dotyk, matné, a dobře se nosí. Barva tělová (odstín výrobce 1343).

ANDREA

Další jsou IRIS – jemné punčochové kalhoty s hedvábným leskem (řada Exclusive - Elastic a Silky Glossy Tights - 20 denier) – to jsou elastické punčochové kalhoty s hedvábným leskem, velmi dobře se nosí. Barva tělová (odstín výrobce 1343).

IRIS

Oboje jsou ideální na nošení přes den, i do práce.

Dále bych vám chtěla představit punčochové kalhoty, které jsou silnější, vhodné i do chladnějšího počasí:

Artikl LINDA – řada Elegance - Patterned Tights  (40 den) – silnější punčochové kalhoty se vzorem sítě – v letošním roce na jaře, kdy bylo chladněji, jsem si je opravdu užila, barva tmavě modrá (odstín výrobce 1781).

LINDA

Artikl Gabriela – řada Elegance - Patterned Tights - (ty jsou dokonce 60 denierové) - vzorované silnější punčochové kalhoty, barva antracit (odstín výrobce 1796), velmi příjemné a opravdu vydrží dlouho, není v nich zima. Decentní vzor vypadá na noze moc hezky.

GABRIELA

Nejvíc jsem byla zvědavá na punčochy samodržící (samonosné). Nikdy jsem si je nekupovala – dnes nechápu proč. Asi proto, že jsem je neznala a možná jsem spíš kupovala klasické, neměla jsem potřebu zkoušet nové. Možná jsem se i trochu bála, že mi prostě budou padat, a já půjdu a najednou se mi shrne punčocha ke kotníkům. Jak jsem byla bláhová. Punčochy jsem vyzkoušela, a jsem nadšená. Vyhovují mi dokonce víc, než klasické punčochové kalhoty, skvěle na noze drží, nijak neomezují v pohybu a musím přiznat, že i skvěle a sexy vypadají.

Otestovala jsem dva druhy:

První artikl KATARÍNA -  z řady Elegance - Lace Top Hold-Ups (15 den)- tyhle punčochy mají širokou krajku, jsou krásně jemné, průhledné, polomatné, samonosné.

KATARÍNA

A druhé artikl SYLVA – z řady Exclusive - Elastic a Semi – Matt Hold-Ups (20 den)- polomatné, samonosné, elastické punčochy černé barvy (odstín výrobce 999) – ty jsou asi moje nejoblíbenější, cítila jsem se v nich skvěle.

SYLVA

Punčochy jsem prala po prvním nošení v ruce,  použila jsem gel na praní jemného prádla, všechny punčochy obstály skvěle – žádné žmolky, nevytáhly se, zůstaly stejné jako před vypráním.

Netroufám si příliš radit Vám, k čemu které punčochové zboží nosit, nejsem odborníkem na módu. ostatně každá z nás má svůj osobitý styl a vkus, každá máme jiný styl oblékání a jiný názor na módu. Co máme ale společné je to, že nosíme k sukním a šatům silonky a chceme vypadat co nejlépe.  

Testování punčoch a punčochových kalhot značky Elite jsem si ohromně užila. Všechny „silonky“ jsou velmi kvalitní, příjemné na dotyk, dobře drží, nevytahují se, lemy netlačí a nepraskají. Mám ráda, když zboží splňuje standardy kvality, které slibuje, a to u punčochového zboží Elite platí na 100%. Všech šest druhů, které jsem zkoušela, mohu s klidným svědomím doporučit a určitě si budu tyto punčochy kupovat i nadále.

 

 

 

 

 

zdroj fotografií: https://elite-cz.cz/Uvod/1001.html

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: