Smaltovaný pekáč - skvělý pomocník do kuchyně

04.05.2017 13:12

Dnes vám chci představit smaltovaný pekáč Sfinx, síla plechu 2 mm.

Pekáč je oválný, vysoký 11,7 cm, objem má 6,5 litru. K pekáči je jako příslušenství poklice.

Když jsem tenhle pekáč začala používat, byla jsem nadšená. Už jsem psala, že jsem velký fanda smaltovaného nádobí. A pekáč z řady SFINX je prostě dokonalý. Až se mi chce veršovat –

tenhle pekáč

je mezi pekáči sekáč

upečeš v něm, co je třeba

kachnu, kuře, nebo chleba.

A nepřeháním. Je to opravdu skvělý pekáč. A vejde se do něho opravdu hodně, takže v něm upečete husu, kachnu, kuře- prostě co potřebujete. Já jsem v něm pekla i svíčkovou – po upečení masa se zeleninou jsem nechala v pekáči maso naložené i se zeleninou, a protože má opravdu skvělý velký objem, mohla jsem mít naloženo v množství nálevu, který jsem použila na svíčkovou omáčku pro 8 lidí, a ještě zbylo. Mám větší rodinu, takže někdy vařím a peču poměrně velké množství jídla, a tenhle pekáč rozhodně stačí i pro rodinu s více než 4 členy. Zkusila jsem v pekáči upéct i chleba, v první fázi pečení jsem pekla s poklicí, druhá fáze byla po odklopení a chleba se krásně povedl- vnější okraje pekáče jsou dostatečně vysoké, takže se udělala krásná kůrka a chleba se přitom nepřipálil po stranách, což bývá problém u nízkých pekáčů.

Po upečení šel velmi dobře umýt, nemusela jsem nijak zvlášť  drbat, prostě jsem nechala chvíli odmočit a pak umyla jarem.

Pro nádobí BSE je charakteristický černý, matný smalt vně nádob. Tento smalt je zprvu otevřený, a tak jsou na něm viditelnější stopy po otěru. Stopy se dají samozřejmě pohodlně umýt. Tento matný smalt se však po pár použitích a umytích „zatáhne“ a získá klasickou, tmavě černou barvu

A protože smaltované nádobí je kvalitní, je zdravotně samozřejmě naprosto nezávadné, a má velkou životnost, je to investice, která se v kuchyni rozhodně vyplatí.

Pekáč koupíte zde: oválný smaltovaný pekáč  

Takže rychle objednejte pekáč, vyndejte z mrazáku kachnu, husu, nebo kuře a přeji vám všem dobrou chuť

Oválný smaltovaný pekáč SFINX, síla plechu 2 mm

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: