Se SodaStreamem Spirit je dodržování pitného režimu hračkou

31.07.2017 08:41

Je léto a všichni řešíme pitný režim a žízeň. A protože perlivá voda zažene žízeň mnohem lépe, než neperlivá, uvítala jsem možnost otestovat novinku z řady výrobníků perlivé vody SodaStream Spirit.

A když jsem zjistila, že tenhle výrobník na celé čáře zvítězil v testu 11 výrobníků perlivé vody české spotřebitelské organizace dTest, byla jsem opravdu zvědavá.

Hned při vybalování jsem byla velmi potěšena, že výrobník je dodáván vcelku, jen s odnímatelným zadním krytem. Já totiž moc skládání výrobků nezvládám, a návody čteme všichni neradi. Tenhle povedený designový přístroj prostě jen vyndáte z krabice, našroubujete velmi snadno bombičku (která je součástí balení) a nasadíte zadní kryt. A takhle snadno je přístroj připravený k použití. Obzvláště ti, kdo byli zvyklí na klasickou sifonovou láhev z dávných dob, ocení, jak snadno se bombička našroubuje. Zvládne to každý.

Součástí balení výrobníku SodaStream Spirit je i lahev na perlivou vodu. Oproti dřívějším typům výrobníků perlivé vody, kde byl docela problém s našroubováním lahve – museli jste většinou jednou rukou šroubovat lahev do přístroje a druhou přístroj přidržet – tady je nasazení lahve opravdu velmi snadné. Prostě jen lahev nasadíte, ozve se cvaknutí a můžete začít vyrábět perlivou vodu. To ocení obzvláště starší lidé, kteří mají s koordinací pohybu při šroubování jednou rukou už trochu problém. Poprosila jsem maminku, ať si vyzkouší, jestli jí tohle nasazení lahve vyhovuje a byla moc spokojená, jeden pohyb a lahev drží. Nasadit lahev je prostě u výrobníku Spirit hračka, kterou zvládne každý.  Pak už jen stačí zvolit si intenzitu perlení bublinkami pomocí stlačení tlačítka v horní části výrobníku. Já mám raději jemně perlivou vodu, vnuk by nejraději mačkal pořád. Dokonce jsem mu pití ani nemusela připomínat jako jindy – pil opravdu dost, jen aby si mohl vyrobit další perlivou vodu.

A tím se dostáváme i k nákladům. Z jedné bombičky vyrobíme zhruba 80 litrů syceného nápoje. Vyměnit můžete bombičku za plnou většinou ve všech supermarketech na infostáncích nebo pokladnách za cenu 199,- Kč, platíte pouze náplň, obal máte výměnou za svůj, který byl v krabici při koupi SodaStreamu (bombičky lze vyměnit na jednom z 2000 výměnných míst, a dnes už si můžete objednat výměnu bombičky i u rozvážkových společností Rohlík.cz a Kolonial.cz). Při používání originálních bombiček SodaStream, které výrobce plní potravinářským CO2 plynem, za pravidelné důsledné kontroly všech důležitých zdravotních parametrů, je doma připravená perlivá voda kvalitní a bez rizika pro vaše zdraví.

Litr perlivé vody vyjde tedy zhruba na 2,75 Kč, což je oproti klasickým perlivým vodám, které kupujete v plastových lahvích opravdu výhodné. A ještě odpadá dřina při nošení lahví.

Mimochodem – víte, že 80 litrů perlivé vody, které vyrobíte z jedné bombičky odpovídá 10 balíkům perlivé vody v PET lahvích? To už je pořádná věž z plastových lahví. Používáním výrobníku SodaStream tedy šetříte nejen svou kapsu, ale i životní prostředí, za tři roky používání SodaStreamu ochráníte přírodu před odpadem asi 2500 plastových lahví.

Perlivou vodu můžete pít, buď jako klasickou neochucenou vodu, nebo s přidáním ovoce, případně se sirupy SodaStream (nebo domácí šťávou, kdo má možnost). My máme doma moc rádi pomerančový sirup SodaStream Orange. Je moc dobrý, stačí asi půl víčka sirupu do lahve – z jedné lahvičky sirupu jsem tak vyrobila asi 28 litrů nápoje – a to se vyplatí. Mně osobně nejvíc chutná perlivá voda s ovocem, oblíbila jsem si obzvláště borůvky – stačí nasypat hrstičku borůvek do sklenice, zalít perlivou vodou a máte skvělý nápoj. Nebo, kdo nemá borůvky, koupí sáček mraženého lesního ovoce a určitě si pochutnáte. Je to moc dobré a zároveň máte nápoj hned vychlazený. Jen jedno upozornění  - nikdy nedávejte sirup do lahve před tím, než začnete vyrábět perlivou vodu, ale vždycky až do hotové vody. Jinak vám v lahvi vzkypí, a přeteče, může se dostat do přístroje a tím si ho můžete poškodit. Takže to je asi jediné upozornění: Nikdy ne sirup před výrobou perlivé vody!!!

SodaStream Spirit je designově velmi povedený a lze ho koupit ve třech barevných provedeních – červený, černý a bílý.

Já mám na otestování červený a jsem jím okouzlena.  Je prostě krásný, oblý a hladký. Jeho design okouzlil nejen mě, ale i mého malého vnuka, který stál před stolem a dlouze se na SodaStream díval a pak řekl: „Babi, ten je tak krásný, vypadá úplně jako Optimus Prime“ (pro ty, co jako já původně nevěděli, kdo to je, mi bylo vysvětleno, že to byl hodný Transformers ve filmu) – takže kromě toho, že vnuka moc baví vyrábět perlivou vodu, myslím, že i tajně pokukuje a doufá, že se nám SodaStream Spirit transformuje.

Pokud tedy chcete do své kuchyně super pomocníka, který vám pomůže dodržovat pitný režim a ještě vám kuchyň pěkně ozdobí, určitě si pořiďte SodaStream Spirit. Je krásný, snadno se s ním manipuluje, šetříte životní prostředí i vlastní peněženku a máte po ruce vždycky dobrý nápoj. Přístroj doporučuju hlavně pro jeho snadné ovládání, je velmi vhodný i jako dárek.

pokud si chcete koupit SodaStream Spirit, seznam prodejců po kliknutí zde: prodejci SodaStream Spirit

stitek-VT-SodaStream-cz.indd

SPIRIT RED SIDE 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: