Řezy Macecha - lahodný moučník

12.01.2017 16:02

5 vajec  250 g krupicového cukru  100 ml vlažné vody  100 ml oleje  250 g polohrubé mouky  1 lžíce kakaa  1 prášek do pečiva; krém č. 1: 2 vanilkové pudinky  5 lžic krupicového cukru  800 ml mléka; krém č. 2: 400 ml zakysané smetany  250 ml smetany ke šlehání  2 vanilkové cukry; na dohotovení:čokoláda Margot nebo granko

 

 

 

 

Oddělené žloutky s cukrem vypracujte šlehačem, zašlehejte do pěny vodu a postupně olej. Dále přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a polovinu těsta rozetřete do pekáčku s papírem na pečení na dně. Do druhé poloviny těsta vmíchejte jemně prosáté kakao a tmavé těsto rozetřete v pekáčku na vrstvu světlého.
Zároveň svařte z pudinkového prášku s cukrem a mlékem pudink (netřeba provářet!), naběračkou ho rozlijte na tmavé těsto a vidličkou všechny vrstvy až na dno vlnkovitě či spirálovitě „protáhněte“.
Vše pak vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a buchtu pečte asi 30 minut (pudink se v těstě propeče a vytvoří na řezu mramorovanou strukturu). Než zchladne, připravte krém: Zakysanou smetanu vymíchejte s vanilkovým cukrem a zvolna do pěny zapravte šlehačku (ušlehaná smetana). Hmotu rozetřete na povrch zchladlé buchty (vyplní prohlubně), povrch urovnejte a posypte nahrubo strouhanou Margotkou nebo grankem.

Náš tip: Nedaří se vám rozetřít tmavé piškotové těsto na světlé? Nejprve spodní vrstvu hustě pokapejte pomocí lžíce nebo naběračky tmavou hmotou a potom ji po měkkém povrchu zvolna roztáhněte kartou nebo měkkou stěrkou. Pudink pak docela nahoře rozlijte např. v podobě pruhů…

zdroj: http://hobbymanie.tv/clanek/rezy-zvane-macecha-jsou-k-pomilovani/

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: