Odstředivý odšťavňovač Philips Avance Collection - zdravé ovocné šťávy ve chvilce

07.11.2017 12:15

Odšťavňovač Philips Avance Collection HR1918/80.

Dostala jsem příležitost otestovat odstředivý odšťavňovač Avance Collection HR1918/80 od firmy Philips.

Byla jsem hodně zvědavá, jak rychle půjde složit – se skládáním výrobků mám totiž většinou problém, jsem tak trochu netechnický typ a návody jako každá žena nečtu zrovna ráda.

Proto už při vybalování výrobku sleduji, z jakých součástek se skládá – a tady jsem se zaradovala- není to žádná složitá stavebnice. Odšťavňovač lze složit opravdu velmi rychle, stačí se jednou podívat na návod nakreslený na obrázku. Díly do sebe přesně zapadnou, takže nemusíte nic složitě studovat. Pak jen zacvaknete kovové rameno, a když uslyšíte cvaknutí, je jasné, že díly jsou složeny správně a můžete začít odšťavňovač. Zkusmo jsem si odšťavňovač složila 2x, a podruhé už mi složení netrvalo déle než minutu.

Také na údržbu(umývání) je přístroj příjemný – stačí omýt plastové díly běžným způsobem (nebo v myčce), opláchnout kovový díl na strouhání a je hotovo. Rychle a bez potíží.

Složený odšťavňovač vypadá velmi zajímavě, je to takový „Pan Vajíčko“ – krásně oblý, vejčitého tvaru, takže upoutá vaši pozornost na první pohled. Je moc hezký, tvar se designérům opravdu povedl.

Stejně tak povedený je i otvor na vkládání ovoce a zeleniny – je dostatečně velký, takže do něj bez problémů můžete vložit i větší části ovoce nebo zeleniny. Vejde se jí tam opravdu dost. Když jsem šla odšťavňovat, byla jsem připravena, že budu muset hodně zatlačit, jak jsem byla zvyklá u starších typů odšťavňovačů, obzvláště když v přístroji byla tvrdší zelenina. A tak jsem chtěla zatlačit, najednou se ozvalo bzzzzzm,a bez většího tlaku byla celá nádobka odšťavněna. Přiznám, že ta rychlost mne opravdu dost překvapila, nečekala jsem takový fofr.

Odšťavněná šťáva odtéká do připravené nádobky. Velkým plusem a výhodou tohoto odšťavňovače je, že si můžete zvolit jednoduchým nastavením, jestli chcete šťávu čirou, nebo s kousky dužiny (až 50 %). Je to velmi příjemné, čekala jsem šťávu typu přesnídávka, ale opravdu v ní bylo dužiny tak akorát a na pití velmi jemné a chutné.

Příjemná je i možnost otočení zobáčku výpusti – po  pootočení šťáva neodkapává a když dáte pryč nádobku se šťávou, na stůl vám už nic neodkápne.

Zkoušela jsem odšťavnit různé typy ovoce a zeleniny – jablko s mrkví, hrušky, pomeranč, tvrdší mrkev a celer, dokonce i s kousky kokosu si odšťavňovač poradil - zbude vám po odstředění kokosové šťávy příjemná kokosová drť – moučka.

Vyzkoušejte třeba

 Nápoj lásky:

1 oloupaný a rozčtvrcený ananas

100 g malin

300 g jahod

Drcený led ze 4 kostek

·        Zpracujte ananas v odšťavňovači. Přidejte šťávu do mixéru spolu s bobulovitým ovocem.

·        Umixujte do hladka, nalijte na drcený led a ihned podávejte.

·        Doba přípravy 5 minut

 

Tenhle odšťavňovač se povedl nejen svou rychlostí odšťavňování, ale i poměrně tichým provozem, velkým otvorem na vkládání ovoce a zeleniny, snadným skládáním (a čištěním), a kromě toho velmi dobře vypadá.

Pokud tedy jako já máte běžně problém sníst doporučenou dávku ovoce a zeleniny na den, s tímhle odšťavňovačem je po problému. A pokud chcete hubnout, zdravěji jíst, nebo prostě jen máte rádi ovocné a zeleninové šťávy, a chcete dětem dát čerstvou šťávu bez éček (která v džsusech v obchodech jsou vždycky) kupte si odšťavňovač, který je kvalitní a velmi dobře se s ním pracuje a hlavně – odšťavňuje opravdu skvěle. Odstředivý odšťavňovač Philips Avance Collection HR1918/80 doporučuji, je opravdu dobrý.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: