Kynutý borůvkový koláč

14.07.2017 10:59
20 g droždí
60 g cukr krupice
300 g hladká mouka
150 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli ( asi 1/2 malé lžičky)
1 vejce
50 g hery
asi 300 g borůvek
na žmolenku:
50 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukr (moučka nebo krupice)
1 vanilkový cukr
 
  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít. 
  2. Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr.
    Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk.
  3. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto.
    V teple ho necháme vykynout, až zdvojnásobí objem cca 1 hodinu. Klasický nízký plech vymažeme máslem a těsto za pomocí stěrky nebo rukou rozetřeme stejnoměrně po plechu.
  4. Posypeme hojně borůvkami a posypeme drobenkou, kterou si připravíme jednoduše tak, že všechny ingredience na ni určené, zpracujeme prsty. Pečeme v troubě na 200 st. cca 15 až 20 minut.
  5. zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/kynuty-boruvkovy-kolac-s-posypkou-r4401
  6. Kynutý borůvkový koláč s posýpkou

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: