Jamajka řezy - zákusek, kterým okouzlíte každou návštěvu - jeden z nejoblíbenějších a nejchutnějších zákusků

10.03.2017 13:43

 

 

Těsto:

6 kusů vajec

špetka soli

3/4 šálku polohrubé mouky

3/4 šálku cukr krystal

2 lžíce kakaa

1 balení pudink. prášku kakaový

1 lžička prášek do pečiva

Želatina

3 lžíce citronové š´távy

8 lžic studené vody

1 ks citron

3 balení žlité (čiré) želatiny

podle chuti cukr

4 lžíce kyselé marmelády

8 banánů

Krém

400 ml smetany ke šlehání

2 lžíce cukr moučka

50 g čokoládová rýže

1 lžíce prášková želatina (vrchovatá lžice)

1/3 šálku horké vody

Dáíle budeme potřebovat:

3 lžíce citronové šťávy

8 lžic studené vody

cukr dle chuti

250 g mascarpone

150 g smetany ke šlehání

1 lžíce cukr krystal

čokoláda na ozdobu

zdroj http://www.nejrecept.cz/recept/jamajka-rezy-fotopostup-r1365¨

Bílky a žloutky si oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a za stálého mixování vyšleháme. Přidáme žloutky, krátce mixujeme na středně rychlých otáčkách a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a kakaem.

 

 

 

 

 

Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 25 x 35 cm, který jsme vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje neoddělují od stěn plechu. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na polovinu.

Jeden plát těsta polijeme připravenou polevou - studená voda + citronová šťáva + cukr podle chuti. Pak naneseme tenkou vrstvu kyselého džemu a naskládáme banány, které jsme si rozkrojili na polovinu. Polijeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smetanu na šlehání spolu s cukrem vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme čokoládovou rýži a promícháme (pokud nemáme čokoládovou rýži, můžeme na hrubém struhadle nastrouhat hořkou čokoládu). Želatinu připravíme v horké vodě, necháme mírně vychladnout a přidáme ji k vyšlehané smetaně. Důkladně spojíme a navrstvíme na želatinovou hmotu.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: