Jak to máte s úřady?

16.02.2016 12:37

Hezký den všem .
Na úřady chodím velmi nerada. Mám totiž s jednáním s „úředním šimlem „ bohaté zkušenosti...
Když jsem se rozváděla, měla jsem 4 malé děti, spoustu dluhů po manželovi gamblerovi a starosti jak uživit děti. Snažila jsem se seč mi síly stačily, přesto mi spousta nepříjemných zážitků na úřadech brala energii. Sociální pracovnice, která by mi měla být nápomocná ke mně zběsile lítala na kontroly a ječela na mě, že nevařím dětem teplé večeře.Jednou už jsem nevydržela a sdělila, že nevařím teplé večeře, protože mi exmanžel neplatí na děti a nemám tedy pořádně za co. Kdybych měla, nemusela bych žádat sociální odbor o pomoc.. Zarazilo jí to a myslím, že tehdy jí došlo, že se nechová příliš fér..Později jsem zjistila, že exmanžel si s ní chodil „popovídat“ .

Místo aby byl zticha lhal a lhal a ona mu věřila. Až když si promluvila s dětmi a sousedy, otočila o 360 stupňů. Pak teprve se začala chovat normálně,ale věřte,že mi ubrala pořádnou dávku sebevědomí a energie.
Naopak jiná úřednice se snažila pomoct mi  sehnat práci, když mě jako samoživitelku se 4 dětmi nechtěli nikde přijmout do zaměstnání.

Je pravda ,že úřady jsou hodně o lidech. Je vidět, koho práce baví a kdo je otrávený,jen otevře přepážku. Nejvíc mě ale dostává byrokracie, kdy na každý papír musíte mít razítko,a potvrzení že máte papír...Častokrát jsem potvrzení sháněla na několikrát,protože každá úřednice podávala jiné informace a vyžadovala jiná potvrzení.Často jsem doma seděla nad kupou papírů a lejster a třídila a tekly mi slzy..Postupně jsem se obrnila netečností.Na úřady chodím když je to nezbytně nutné, nechám si vše zopakovat 2x a neustále se úřednic ptám, zda opravdu nepotřebuji další potvrzení.Většinou znejistí a poradí se s kolegyní a já mám jistotu, že se nebudu vracet několikrát...většinou...Přesto ale musím uznat, že stále jsou (naštěstí) i úředníci, které práce baví, poradí, pomůžou a je škoda že je jich tak málo.

Na úřadech jsem strávila spoustu času, proto na druhou stranu musím říct, že se lidé občas chovají k úředníkům neurvale, jsou sprostí a arogantní. To asi vezme chuť do práce po čase každému.Na hrubý pytel hrubá záplata...Přesto nechápu, proč,když já se chovám slušně,mám snášet povýšené chování.

Takže pro mě úřady - ať městský, sociální, pracovní,finanční, katastrální,bytový nebo jakýkoliv další je nepříjemné místo a chodím tam opravdu velmi nerada.

Pokud máte jiné zážitky, tak buďte rádi... :)

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: