Borůvkový koláč s tvarohovou náplní

02.08.2016 14:19

 

image

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

  • mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
  • cukr moučkový 150 gramů
  • máslo 2 lžíce
  • Postup přípravy

    Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutky, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu v chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem, vejci a citronovou kůrou. Za stálého míchání přidáme prolisovaný tvaroh a dobře promícháme. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme odkapat.

    Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který opatrně přeneseme pomocí válečku do vymazané a vysypané formy (nebo na plech). Potřeme ho připravenou tvarohovou náplní, kterou uhladíme, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a zapečeme, až povrch lehce zrůžoví.

    Všechny přísady na drobenku smícháme a promneme důkladně prsty. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, poklademe ho rovnoměrně borůvkami, lehce poprášíme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dopečeme dorůžova.

    Poznámka k receptu

    Pokud vám tvarohová náplň připadá příliš řídká, přidejte do ní trochu škrobové moučky nebo vanilkového pudinkového prášku. Nebude z koláče vytékat.

  • zdroj: http://www.igurmet.cz/recepty/sladke/kolace-kolacky/boruvkovy-kolac-s-tvarohovou-naplni-2977/#.V6CPI1SLSVA

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: